Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Τι πρέπει να κάνω όταν ζητηθεί βιβλιάριο υγείας στο προνήπιο, αφού ποτέ δεν έχουμε πάει σε παιδίατρο;»

«Τι πρέπει να κάνω όταν ζητηθεί βιβλιάριο υγείας στο προνήπιο, αφού ποτέ δεν έχουμε πάει σε παιδίατρο;»

«Διάβασα ότι θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση και στο προνήπιο και θα ήθελα να ρωτήσω τι θα μπορούσα να προσκομίσω ώστε να είμαι νομικά καλυμμένη ή τι να πω όταν θα μου ζητηθεί το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και οτιδήποτε από παιδίατρο, διότι δεν έχουμε ενημερωμένο το μεν βιβλιάριο και ποτέ δεν έχουμε πάει σε παιδίατρο, μιας και ο σύζυγος μου είναι καθηγητής ομοιοπαθητικός και έχουμε ανοσοποιήσει με άλλο τρόπο το παιδί μας».

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο κάθε Έλληνας πολίτης, έχει υποχρέωση να διατηρεί βιβλιάριο υγείας του κάθε παιδιού του, όπου αποτυπώνεται η κατάσταση της υγείας του και οι ιατρικές πράξεις που έχουν γίνει και επιβάλλονται από τη νομοθεσία, όπως λ.χ. εμβόλια, εξετάσεις, κλπ. συνεπώς το βιβλιάριο αυτό πρέπει να είναι συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γιατρούς και από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.