Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης "Τι Θέλω για τα Παιδιά μου Φέτος το Καλοκαίρι": Οι όμορφες σκέψεις μιας ψυχολόγου

"Τι Θέλω για τα Παιδιά μου Φέτος το Καλοκαίρι": Οι όμορφες σκέψεις μιας ψυχολόγου

Το παρακάτω κείμενο υπογράφει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Λίζα Βάρβογλη:

Ελληνικό καλοκαίρι, με ήλιο, θάλασσα, ομορφιά! «Τι να κάνει το παιδί μου φέτος το καλοκαίρι;», «Πώς θα γίνει να μη ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο;» με ρωτάνε διαρκώς ανήσυχοι γονείς. Κάθισα και το σκέφτηκα, τι θέλω εγώ για τα παιδιά μου φέτος το καλοκαίρι. Να που κατέληξα.

Φέτος το καλοκαίρι θέλω τα παιδιά μου…..

1. …να ξεκουραστούν! Ναι, όσο και αν φαίνεται παράξενο, τα παιδιά κουράζονται όλο το χειμώνα. Κάτι με το πρωινό ξύπνημα, τα μαθήματα, τα εξωσχολικά, τα κοινωνικά τους σκαμπανεβάσματα, τις υποχρεώσεις, αλλά και τα άγχη των γονιών τους, τα παιδιά κουράζονται και χρειάζονται ξεκούραση, σωματική και ψυχική.

2. …να νιώσουν περήφανα για όσα κατάφεραν την περασμένη σχολική χρονιά. Εντάξει, πήραν ενδεικτικό ή βαθμούς, είπαμε «μπράβο» και το βάλαμε στο συρτάρι. Είπαμε στο παιδί μας ότι νιώθουμε περήφανοι για όσα κατάφερε; Για τα καινούργια πράγματα που έμαθε; Για το ότι έκανε λάθη αλλά συνέχισε; Για το ότι προσπάθησε;

3. …να χαμογελάνε! Έτσι, επειδή νιώθουν χαρά ζωής, όχι επειδή πήραν κάποιο δώρο ή κάποιο προνόμιο. Θέλω να μπορούν να χαμογελάνε επειδή υπάρχει ομορφιά γύρω τους, επειδή έχουν ωραίες σχέσεις με τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, τα ξαδέρφια, αλλά και τους φίλους τους.

4. …να εκτιμήσουν όλα όσα έχουν, χωρίς να συγκρίνουν τι έχει ‘ο γείτονας’. Μεγάλο μάθημα ζωής και προσωπικής ευτυχίας, να μπορεί καθένας να χαίρεται με όσα έχει και να μη κολλάει το μυαλό του σε όσα δεν έχει.

5. …να είναι ξένοιαστα! Να μη στεναχωριούνται για τα προβλήματα του κόσμου, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, των μεγάλων, απλώς να είναι παιδιά, χωρίς έγνοιες στο κεφαλάκι τους!

6. …να διαβάσουν μερικά ωραία βιβλία! Όχι καταναγκαστικά, επειδή «έτσι πρέπει», αλλά επειδή «έτσι θέλουν», επειδή το διάβασμα ομορφαίνει τη ζωή, είναι μια απόλαυση που τρέφει το πνεύμα αλλά και την ψυχή.

7. …να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να ξυπνήσει ο καλλιτέχνης μέσα τους, μέσα από βιβλία που καλλιεργούν τη φαντασία και παράλληλα προσφέρουν την ευκαιρία στο παιδί να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.