“Την υιοθετήσαμε. Είπαν ότι δε θα σβήσει το πρώτο της κεράκι”: Η ιστορία της 8χρονης Μιχαέλας Γαβριέλας

Ιστορίες ζωής: Ο αγώνας της Μιχαέλας & των γονιών της και η σπάνια ασθένεια

Μια από τις αληθινές ιστορίες που μας συγκίνησαν είναι αυτή της 8χρονης Μιχαέλας Γαβριέλας, η οποία πάσχει από σπάνια μορφή μυϊκής ατροφίας τύπου 1.

Η Χρύσα και ο Γρηγόρης, οι γονείς της μικρής Μιχαέλας, μίλησαν στην εκπομπή «Ελένη» για την υιοθεσία της, την ασθένειά της και τα απαιτητικά έξοδα που καλύπτουν μόνοι τους.

Η ιστορία ζωής της 8χρονης που χάρισε χαμόγελα στους θετούς γονείς

«Μάθαμε τυχαία για τη Μιχαέλα Γαβριέλα, είχε εγκαταλειφθεί από τους βιολογικούς της γονείς. Η Μιχαέλα είναι ένα από τα 3 παιδάκια σε όλη την Ελλάδα με τραχειοστομία. Είπαμε ότι είναι το παιδί μας και θα πολεμήσουμε μαζί της».

«Όταν πήγαμε για την υιοθεσία, μας ρώτησε ο πρόεδρος αν είμαστε σίγουροι, εμείς είπαμε ότι είναι το παιδί μας και πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η Μιχαέλα έχει τετραπληγία, δεν μπορεί να περπατήσει. Πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα. Δεν μπορεί να σιτιστεί από το στόμα, μπορεί όμως να επικοινωνήσει γιατί η νοητική της κατάσταση είναι άριστη».

Η μικρή κατάφερε να διαψεύσει τους γιατρούς που της έδιναν περιορισμένο χρόνο ζωής.

«Οι γιατροί, μας έλεγαν ότι δε θα προλάβει να σβήσει το πρώτο της κεράκι. Στις 11 Οκτωβρίου έκλεισε τα 8 της χρόνια. Το καλύτερο σενάριο για την οικογένειά μας είναι να προσθέσουμε ένα ακόμα μέλος».

«Μέσα από ένα λογισμικό πρόγραμμα που χειρίζεται η Μιχαέλα με τα μάτια της, μας ζητάει ό,τι χρειάζεται. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει και στη μετακίνησή της, μπορούμε να πηγαίνουμε ακόμα και βόλτες», συμπληρώνουν.

«Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στην φροντίδα αυτών των παιδιών. Παλιότερα, το κράτος έδινε από τη λίστα της Μιχαέλας 45 πράγματα. τώρα μόνο 3».

Η μικρή Μιχαέλα-Γαβριέλα χρειάζεται την βοήθεια μας

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τον αριθμό λογαριασμού της οικογένειας και να βοηθήσετε από το υστέρημά σας. Αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί ένα ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο κόστους 25.000 ευρώ για την ανάγκη του κοριτσιού να μετακινείται για τις θεραπείες του.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ EUROBANK
GR05 0260 2090 0005 1010 2266 769
ΖΑΪ́ΜΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑ Γ.
Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
ZAIMI MICHAELA GAVRIELA.G

Δείτε περισσότερα στην ειδική σελίδα στο Facebook ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Λεμονή: Η 16χρονη σοπράνο που μάγεψε το X-Factor – Η ερμηνεία της και το bullying που βίωσε (video)

Ξεπερνά κάθε φαντασία αυτό που έκανε ο Ευαγγελάτος – Το twitter ξεσπαθώνει εναντίον του

«Μια μέρα θα βλέπω αυτά τα προσωπάκια και θα μου θυμίζουν πόσο πλήρης ήμουν μέσα στο χάος»