Tο 30% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί και το 70% έχει κλείσει ραντεβού εντός Μαΐου

Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών: Τι γίνεται αν το παιδί έχει νοσήσει - Ποιες οι παρενέργειες

Σε ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσεται ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ερωτηθείς για το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών έστω και με μια δόση, απάντησε ότι  “Είμαστε από τις πολύ λίγες χώρες που έχουν μπει οι εκπαιδευτικοί στη γενική προτεραιοποίηση, ανεξάρτητα ηλικιακών ομάδων. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η δική μας χώρα και η Γαλλία.

Όλες οι υπόλοιπες χώρες δεν έκαναν αυτή την «προνομιακή» διάκριση για τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή την στιγμή το 30% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση και το 70% έχει κλείσει ραντεβού έτσι ώστε να εμβολιαστεί εντός του Μαΐου.

Θα ήθελα να πω εδώ, ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν και συμμετέχουν στο μηχανισμό των αδιάθετων δόσεων και να ευχαριστήσω πραγματικά το Υπουργείο Παιδείας, τους συνεργάτες του Υπουργείου Παιδείας για την άψογη και εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι στιγμής και έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μηχανισμό των αδιάθετων δόσεων 19.806 εκπαιδευτικοί.”

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Tέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο των εκπαιδευτικών

Το σύνολο των εκπαιδευτικών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου, δήλωσε στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος. “Έπρεπε να υπάρχει προτεραιοποίηση και το πετύχαμε αυτό, αν και σε φάσεις”, τόνισε.