Το αγαπημένο μας παιχνίδι UNO κυκλοφορεί πλέον και σε έκδοση Braille

Αλματώδη βήματα στην εποχή της συμπερίληψης κάνει η εταιρεία Mattel, δείχνοντας τον δρόμο στις υπόλοιπες και βάζοντας «στο παιχνίδι» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τις νεώτερες γενιές.

Μετά τις κούκλες ουδέτερου φύλου, λοιπόν, που σκοπό έχουν να βάλουν τέλος στα στερεότυπα ανάμεσα στα δύο φύλα, η Mattel ανακοίνωσε πρόσφατα και την κυκλοφορία του αγαπημένου παιχνιδιού με κάρτες UNO σε έκδοση Braille, σε συνεργασία με την Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Το κλασικό παιχνίδι, το οποίο μετρά σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας, απευθύνεται πλέον σε ακόμα περισσότερους παίκτες, καθώς δεν θα αποκλείονται οι έχοντες προβλήματα όρασης. Στη νέα αυτή Έκδοση Braille αναγράφονται στο πίσω μέρος κάθε κάρτας οι ανάγλυφες τελείες Braille, ώστε να είναι εύχρηστες από άτομα με απώλεια όρασης ή από άτομα με περιορισμένη όραση, ενώ οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι διαθέσιμες για λήψη σε ηχητικά αρχεία.

Ο επικεφαλής του τομέα παιχνιδιών της Mattel, Ray Adler, εξέφρασε τη χαρά του για την ενέργεια της εταιρείας, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της: «Είμαστε υπερήφανοι που στα ράφια των καταστημάτων υπάρχει πλέον το UNO Braille και που έτσι το παιχνίδι αυτό γίνεται προσβάσιμο και συμπεριληπτικό για ακόμα περισσότερες οικογένειες».

Να θυμίσουμε, ότι το 2017 η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά και τη σειρά UNO ColorADD, η οποία απευθύνεται σε άτομα με αχρωματοψία.

Τη νέα έκδοση UNO Braille θα βρείτε προς το παρόν στο επίσημο site της Mattel, με κόστος 9,99 δολάρια.