Το απόλυτο θαύμα : Μωρό γεννήθηκε 625 γραμμάρια, «έσβησε», αλλά τα κατάφερε αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς

Είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Όμως, αποτελεί μία συγκινητική πραγματικότητα.  Ένα μωράκι από τη Βρετανία διέψευσε κάθε προγνωστικό και κατάφερε να επιζήσει, με τους γιατρούς να μιλούν για ένα πραγματικό θαύμα.

Η μικρή Φόρεστ γεννήθηκε μόλις στις 26 εβδομάδες, δεκατρείς εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Ζύγιζε μόλις 625 γραμμάρια. Γεννήθηκε χωρίς νυχάκια στα χέρια και στα πόδια, τα μάτια της δεν είχαν σχηματιστεί καλά, ενώ το δέρμα της ήταν τόσο διάφανο και ευαίσθητο, που την έβαλαν σε μία ειδική συσκευή με πλαστική σακούλα, που προσομοιάζει τις συνθήκες της μήτρας.

Η 22χρονη μητέρα της έπαθε προεκλαμψία, μία κατάσταση που προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών για τοκετό στις 30 εβδομάδες, εκείνη εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 26 εβδομάδες για καισαρική τομή, καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονταν.

Έπειτα από την επέμβαση, το μωρό διασωληνώθηκε για εννέα εβδομάδες, οι πνεύμονές του κατέρρευσαν σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις και μία φορά πέθανε για 6 δευτερόλεπτα στα χέρια της μητέρας της, προτού οι γιατροί καταφέρουν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Ακόμη, αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο κατάφερε να τα ξεπεράσει και αυτά.

«Είχα έξι γραμμάρια πρωτεΐνης στα ούρα μου. Μού είπαν “απορούμε πώς περπατάς ακόμη”, όμως εγώ ένιωθα μια χαρά και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό», ανέφερε η 22χρονη μητέρα.

«Μεταφέρθηκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 24 εβδομάδες και στη συνέχεια πήρα εξιτήριο, όμως με παρακολουθούσαν καθημερινά οι γιατροί. Μία εβδομάδα αργότερα ξαναμπήκα», πρόσθεσε.

Η κατάσταση της γυναίκας άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες, ότι εμφάνιζε προεκλαμψία, που απειλούσε τη ζωή της και του μωρού.

Την ημέρα μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, η μητέρα άρχισε να παρουσιάζει τα συμπτώματα της εκλαμψίας, εισήχθη στο χειρουργείο εσπευσμένα.

«Δεν μπορούσα να μείνω ξύπνια, ένιωσα ζάλη και έχασα τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα και δεν ήξερα αν ζούσε. Δεν την είδα, παρά μόνο 16 ώρες μετά», τόνισε η μητέρα.

Έμεινε 82 μέρες σε μία «πλαστική σακούλα»

Η μικρή Φόρεστ λόγω της πολύ πρόωρης γέννησής της παρέμεινε σε κάτι το οποίο η μητέρα της περιέγραψε «πλαστική σακούλα», προκειμένου να προφυλαχθεί το υπερευαίσθητο δερματάκι της.

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες για την επιβίωσή του μωρού, όμως τους διέψευσε με τον πιο αξιοθαύμαστο τρόπο.

Σήμερα η Φόρεστ είναι τριών μηνών και ζυγίζει τέσσερα κιλά, ενώ έχει ζει στο σπίτι της με τους γονείς της και τα δυο αδέρφια της.

Πηγή: Daily Mail