«Το δέντρο που μιλούσε»: Ένα τρυφερό παραμύθι που θα αγγίξει τις καρδιές των παιδιών

«Το δέντρο που μιλούσε»: Ένα τρυφερό παραμύθι που θα αγγίξει τις καρδιές των παιδιών

Μια από τις ωραιότερες και πιο τρυφερές ιστορίες που διαβάσαμε το τελευταίο διάστημα με τα παιδιά είναι το παραμύθι «Το δέντρο που μιλούσε» που υπογράφει η Ελένη Φωτάκη και θα το βρείτε από τις εκδόσεις Φυλάτος

Ένα παραμύθι ύμνος για την προστασία του περιβάλλοντος

Η προστασία του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα και είναι στο χέρι μας να μεγαλώσουμε εφεξής γενιές παιδιών που θα γαλουχηθούν από νωρίς με μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Αν ισχύει ότι δεν κληρονομήσαμε τον κόσμο από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, οφείλουμε όχι μόνο να τους τον παραδώσουμε άθικτο αλλά και να τους δώσουμε τα εργαλεία για να μπορούν να τον προστατεύσουν.

«Το δέντρο που μιλούσε» αποτελεί ομολογουμένως ένα ευχάριστο ανάγνωσμα που συνδυάζει τη χαρά μιας καλογραμμένης ιστορίας με τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά.

Το “πράσινο” παραμύθι που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη των παιδιών

Σε μια εποχή που τα δέντρα στη πόλη συνεχώς αντικαθίστανται απο κτίρια, τα παιδιά χάνουν έναν ‘φίλο’ που μπορούν όχι μόνο να παίξουν μαζί του αλλά και να μάθουν πολλά παρατηρώντας τη Φύση στις εναλλαγές των εποχών. Τα δέντρα “ζουν” μέσα απο το παιχνίδι των παιδιών , το γάργαρο γέλιο και τις παιδικές φωνές τους.

“Ένα δέντρο που μιλάει τη γλώσσα των παιδιών ανθίζει στην Αττική, μαθαίνει από αυτά αλλά και εκείνο με τη σειρά του τους διηγείται ιστορίες από τα παλιά. Κι έτσι τα χρόνια περνούν… Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και το ξεχνούν, τι γίνεται όταν εκείνο δεν ακούει πια τις φωνές τους; Θα μαραθεί ή θα καταφέρει να ανθίσει ξανά και πώς;”

H εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου είναι προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και δίνει στα παιδιά το ερέθισμα να σκηνοθετήσουν εκείνα στο μυαλό τους τη συνέχεια των εικόνων.

Μέσα από αυτό το παιδικό βιβλίο, το παιδί ενθαρρύνεται να αναλάβει πρωτοβουλία και δράση για την ενεργό προστασία του περιβάλλοντος και εμπνέεται να συμβάλλει το δικό του λιθαράκι για να σώσει τη Γη μας».

Αν έχετε παιδί από 4 έως 8 ετών η ιστορία που εμπνεύστηκε η συγγραφέας αξίζει να βρει τη δική της μοναδική θέση στη παιδική του βιβλιοθήκη!