Το Δημ. Σχ. Βίβλου Νάξου διακρίθηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus+ για την περιβαλλοντική εκπαίδευση

Ιδιαίτερα θερμά σχόλια απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ EnvStories, που συντόνισε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «EnvStories – Environmental storytelling for all!» και αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα συνεχάρη τους δραστήριους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Βίβλου, τους εκπαιδευτικούς του και τον Διευθυντή κ. Χρήστο Σκάρκο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι δεξιότητες που αποκτώνται μέσω του ERASMUS+ συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συναίσθησης όλων, που αποτελεί και πυλώνα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας.

Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης EnvStories

Παρούσα στην ημερίδα ήταν και η Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, η οποία επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής του Σχολείου της Βίβλου και την αναγκαιότητα ανάπτυξης των συνεργασιών:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που ένα σχολείο του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα. Το Νότιο Αιγαίου, η μεγαλύτερη νησιωτική Περιφέρεια της χώρας μας, παρουσιάζει δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, αλλά συνάμα και προκλήσεις, που αξιοποιούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και των μαθητών.

Εδώ και χρόνια, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του Σχολείου Βίβλου, με πείσμα, μεράκι, δουλειά και όραμα έχουν βάλει ψηλά τον πήχη της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, της ανάπτυξης της φαντασίας των παιδιών και του ψηφιακού εγγραμματισμού, μέσα από δράσεις και υλοποίηση προγραμμάτων.

Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την ενεργό πολιτειότητά τους, να γίνουν δηλαδή ενεργοί πολίτες μέσα από βιωματικές δράσεις. Η ανάπτυξη συνεργασιών με σχολεία άλλων χωρών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς πρέπει να είναι προτεραιότητα, όπως και η διάχυση των καλών αυτών πρακτικών».

Κεντρική Φωτό: Από την εκπαιδευτική εκδρομή των change makers της Νάξου, μαθητών που θα φέρουν την αλλαγή, στα πλαίσια ανάπτυξης των περιβαλλοντικών ιστοριών Φωτογράφιση: Μ. Λυκουρόπουλος