Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του και σας καλεί σε μια “Ημέρα Γνωριμίας” (23/3)

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του με μια “Ημέρα Γνωριμίας”, στις 23 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 19.00! Ανησυχείτε για το μέλλον του παιδιού σας; Θέλετε να του δώσετε τα καλύτερα εφόδια για να πετύχει στη ζωή. Το σχολείο μας : Δυο πολιτισμοί και τρεις γλώσσες μπορούν να συνεισφέρουν. Ξέρετε ότι το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1906, προσφέρει, στην καρδιά της πόλης, τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι την 3η λυκείου στους Έλληνες, Γάλλους και ξένους μαθητές, ανεξάρτητα με την μητρική τους γλώσσα.

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο είναι αναγνωρισμένα από το Εθνικό Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας και της Ελλάδας.Οι μαθητές, τα παιδιά σας, πλαισιώνονται από μια ομάδα αξιόλογων εκπαιδευτικών οι οποίοι τους παρέχουν ατομική παρακολούθηση. Προετοιμάζονται για το Brevet des Collèges (Απολυτήριο Γυμνασίου) και το Baccalauréat (Απολυτήριο Λυκείου). Κάτι που τους ανοίγει τις πόρτες για σπουδές στα γαλλικά πανεπιστήμια αλλά και ανά τον κόσμο !

Ο συνδυασμός του ελληνικού και του γαλλικού προγράμματος καθώς και η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το καθιστούν ένα εξέχον σχολικό ίδρυμα στο εκπαιδευτικό τοπίο της πόλης. Επιπλέον, χάρη σε αυτό το «πάντρεμα», οι μαθητές μας δεν εγκλωβίζονται στο γαλλικό σύστημα για την υπόλοιπη φοίτησή τους: η αλλαγή κατεύθυνσης είναι προσβάσιμη και εύκολη.

Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η φιλοσοφία του σχολείου συνοψίζεται εύκολα. Έγκειται κατ’αρχάς, κατά μεγάλο μέρος, στην εξατομίκευση της διδασκαλίας, χάρη στην ευελιξία που έχουμε ως μικρό σχολείο αριστείας. Σε αντίθεση με πολλά σχολεία, εμείς προσαρμοζόμαστε στους μαθητές μας και όχι το αντίστροφο. Ο καθένας από αυτούς επωφελείται από μια εξατομικευμένη σχολική πορεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Κατά δεύτερο λόγο, το σύνθημά «Δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες» αντικατοπτρίζει τέλεια την πραγματικότητα του σχολείου μας. Οι μαθητές βρίσκονται σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, επικοινωνούν σε διαφορετικές γλώσσες και συναναστρέφονται με παιδιά πολλών εθνικοτήτων. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να ανοιχθούν στον κόσμο, κάτι το θετικό και ωφέλιμο για το μέλλον τους.
μαθητής γράφει έκθεση
ΣΤΟΧΟΙ

• Η σχολική αριστεία μέσα από την έκφραση των ταλέντων και τον ατομικών δεξιοτήτων.
• Η παιδαγωγική αριστεία όπου αξιολογούμε την κεκτημένη γνώση.
• Το σημαντικότερο για εμάς είναι η διαδικασία της μάθησης και όχι το αποτέλεσμα.
• Η εκμάθηση τριών γλωσσών που αποτελεί πραγματικό γλωσσικό εφόδιο και σπουδαίο πλεονέκτημα στη συνέχιση των σπουδών.

Επιθυμείτε επιπλέον πληροφορίες;

Τηλεφωνήστε μας ή ελάτε να μας συναντήσετε !

Τα λέμε σύντομα στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης : Το σχολείο σας !

Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54640 Θεσσαλονίκη,

2310 821 231