Το “κόλπο της πιπίλας” ήταν αυτό που με “έσωσε” τον πρώτο χρόνο του μωρού μου

Το “κόλπο της πιπίλας” ήταν αυτό που με “έσωσε” τον πρώτο χρόνο του μωρού μου

Η πρώτη ερώτηση που κάνω σε κάθε νέο γονιό που συναντώ είναι: Κοιμάστε; Δεν είναι από περιέργεια, αλλά από ενσυναίσθηση. Δύο παιδιά μετά, ξέρω ΠΑΡΑ πολύ καλά τι επιπτώσεις έχει η έλλειψη ύπνου κατά τους πρώτους μήνες με ένα μωρό και μπορώ να καταλάβω κάθε μαμά που θα πει “αν βρω χρόνο, προτιμώ να κοιμηθώ παρά να φάω”. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην είναι καν από ενσυναίσθηση που ρωτώ, αλλά από την ειλικρινή μου πρόθεση να βοηθήσω, αποκαλύπτοντας στους εξαντλημένους νέους γονείς το “κόλπο” που θεωρώ ότι συνέβαλλε τρομερά, ώστε το μωρό μου να είναι ήρεμο και να κοιμάται σαν πουλάκι όλη τη νύχτα -και μαζί του κι εγώ!

ΓΙΑΤΙ ΠΙΠΙΛΑ

Υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν την θέλουν την πιπίλα. Θεωρούν, ότι το μωρό τους θα εξαρτηθεί από αυτήν και θα δυσκολευτούν πολύ να του την “κόψουν”, όταν έρθει η ώρα. Προσωπικά αναρωτιέμαι πώς “το παλεύουν” τα μωρά τους -παίρνω απάντηση λίγο καιρό μετά που τα βλέπω με ένα δάχτυλο κολλημένο στο στόμα.

Κι όμως, το πιπίλισμα είναι μια απόλυτα φυσιολογική ανάγκη του μωρού -ειδικά κατά τον πρώτο χρόνο. Δεν υποδεικνύει μόνο, ότι πεινάει, αλλά το πιπίλισμα ανακουφίζει το μωρό μας και το χαλαρώνει. Μετά το στήθος, μια πιπίλα υψηλής ποιότητας, με σωστό σχήμα για την ηλικία του μωρού μας, είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να του προσφέρουμε την πολυπόθητη σε όλους ηρεμία.

Το “κΟλπο της πιπΙλας”

Στο πρώτο μου μωρό άργησα πολύ να δώσω πιπίλα. Για κάποιον λόγο μου είχε “κάτσει”, ότι επειδή ήθελα να θηλάσω, η πιπίλα θα δημιουργούσε μια… εμπλοκή και μπορεί να απέτρεπε το μωρό μου από τον θηλασμό. Πόσο λάθος έκανα! Στον πρώτο μήνα, όταν ξεκίνησαν και οι κολικοί, κόντευα να τρελαθώ από το συνεχές κλάμα. Ο θηλασμός είχε πλέον εδραιωθεί, οπότε ρωτώντας την παιδίατρό μου, πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη την απάντηση: Δώσε της πιπίλα τώρα!

Ναι, Αλλα ποια πιπΙλα;

Και τότε ήταν που ξεκίνησε ένα ακόμα σαφάρι αναζήτησης του “ιδανικού”, το οποίο ευτυχώς ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα, έπειτα από 2-3 μόνο δοκιμές. Επικράτησαν με μεγάλη διαφορά οι πιπίλες ΜΑΜ για έναν πολύ απλό λόγο: Εφάρμοζαν τέλεια στο στόμα του μωρού μου!

Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω ανακάλυψα, ότι η ΜΑΜ συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, όπως για παράδειγμα με οδοντιάτρους, για να διασφαλίσει ότι οι πιπίλες της είναι ορθοδοντικές και προσφέρουν χαλάρωση.

Εγώ διάλεξα την πιπίλα Supreme. Η θηλή της είναι μαλακή, εύκαμπτη και αρκετά μικρή, ώστε να μην επιδρά στη φυσιολογική στοματική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί την ανάγκη του μωρού για πιπίλισμα. Έχει συμμετρικό σχήμα, αναλογικά με την ασπίδα, και ταιριάζει τέλεια στο στόμα του μωρού, όσο κι αν την στρίβει. Εξάλλου, είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να μην ενοχλεί ποτέ τη μυτούλα του, ενώ έχει και μεγάλες οπές στην ασπίδα που επιτρέπουν στο δέρμα του μωρού να αναπνέει και να μην συγκεντρώνονται εκεί σάλια και υγρασία που προκαλούν ερεθισμούς.

Εν ολίγοις, μην το σκεφτείτε παραπάνω, μόλις δοκιμάσετε τις MAM θα καταλάβετε!

Το “κΟλπο της πιπιλασ” vol. 2

Με το “κόλπο της πιπίλας”, ωστόσο, δεν ολοκλήρωσα. Αφού τελείωσε η περίοδος των κολικών, συνεχίσαμε με την περίοδο που, ενώ είχε αρχίσει να κοιμάται μερικές ώρες τη νύχτα, τώρα ξυπνούσε ανά διαστήματα και έκλαιγε. Η πιπίλα ήταν πάντα μία λύση, αλλά τι γινόταν όταν της έφευγε μέσα στη νύχτα και έπρεπε να ξυπνάω για να της την βρω και να της την δώσω;

Τη λύση μου έδωσε ξανά η ΜΑΜ, με τις πιπίλες Supreme Night, οι οποίες διαθέτουν βέβαια τη φοβερή αυτή θηλή με τον πάρα πολύ λεπτό και εύκαμπτο λαιμό που βοηθά το στόμα να κλείνει πιο φυσικά, αλλά λάμπουν και στο σκοτάδι! Ω ναι! Η πιπίλα αυτή έχει ένα κουμπί στο πάνω μέρος της, το οποίο λάμπει στο σκοτάδι και έτσι ακόμα και το μωρό μπορεί εύκολα να την δει και να την βάλει μόνο του αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα!

Οσο για το …μεγαλο κολπο

Στο κρεβάτι του το μωρό μου δεν ανακάλυπτε, όταν ξυπνούσε, μόνο μία, αλλά 5 πιπίλες! 5 ΜΑΜ Supreme, που σκορπούσα κάθε βράδυ γύρω της, στο ύψος των χεριών της, οπότε κάθε φορά που ξυπνούσε επειδή της είχε φύγει η πιπίλα, απλά άπλωνε το χεράκι της και κάπου έβρισκε μια άλλη! Την έβαζε μόνη της και συνέχιζε τον ύπνο της ανενόχλητη -μαζί της, φυσικά κι εγώ!

Σημειώστε, ότι οι πιπίλες Supreme διατίθενται με θηλή από σιλικόνη SkinSoft™ σε 3 μεγέθη, για 2-6 μηνών, 6-16 μηνών και 16+ μηνών. Θα διαπιστώσετε, ότι για τα πιο μικρά μωρά η πιπίλα είναι πιο επίπεδη, ενώ διαθέτει πιο μεγάλη καμπύλη για τα μεγαλύτερα μωρά, των οποίων τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν διαμορφωθεί περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, οι πιπίλες αυτές δίνουν τον απαραίτητο χώρο στα δοντάκια του μωρού μας να μεγαλώσουν φυσιολογικά και έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος να έχει στραβά δοντάκια στο μέλλον.

Δοκιμάστε τις και… με ευχαριστείτε μετά!