Αρχική Γωνιά του μαθητή «Το Λουλούδι της Γραμματικής» βοηθά τα παιδιά με Δυσλεξία να κατανοήσουν τους Γραμματικούς όρους

«Το Λουλούδι της Γραμματικής» βοηθά τα παιδιά με Δυσλεξία να κατανοήσουν τους Γραμματικούς όρους

Η διαπιστωμένη δυσκολία των δυσλεξικών παιδιών να κατανοήσουν τους κανόνες της Γραμματικής και να χειριστούν με επιτυχία το γραπτό λόγο οδηγεί στο σχεδιασμό ενός προγράμματος παρέμβασης, εμπλουτισμένου με όλους τους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας.

Μέσα από μια απλή κατασκευή συνδυάζουμε την Κίνηση με την Εικόνα, έτσι ώστε τα παιδιά με δυσλεξία να αναγνωρίσουν και να χειριστούν τους όρους της Γραμματικής! Πρώτα εκτυπώνουμε ή σχεδιάζουμε ένα λουλούδι που θα έχει αρκετό χώρο για να αναπτύξουμε το θέμα που θα δουλέψουμε με το δυσλεξικό παιδί μας.

Παράδειγμα 1: Επιρρήματα
Βάζουμε στο κέντρο ένα Ρήμα και γύρω, γύρω γεμίζει το παιδί τα πέταλα με Επιρρήματα. Μπορείτε σε κάθε λουλούδι να χρησιμοποιήσετε διαφορετική κατηγορία Επιρρημάτων.

επιρρήματα

Παράδειγμα 2: Επίθετα
Ένας πολύ απλός τρόπος για να εξοικειωθεί το δυσλεξικό παιδί με το λειτουργικό ρόλο των Επιθέτων στο Λόγο. Στο κέντρο το Ουσιαστικό και ολόγυρα τα Επίθετα που ταιριάζουν. Σε αυτό το παράδειγμα οι ασκήσεις είναι ανεξάντλητες!

επίθετα

Όποτε τελειώσουμε την άσκηση με το παιδί μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό που έχει φτιάξει σε ένα όμορφο λουλούδι ή ακόμα και σε μια ωραία "ανθοδέσμη" κολλώντας ξυλάκια χειροτεχνίας.

λουλούδι της γραμματικής

Κατεβάστε & Εκτυπώστε το Λουλούδι της Γραμματικής εδώ!

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών/Δυσλεξίας
E-mail: amitrakaki@gmail.com
dyslexiaathome.blogspot.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter