«Το μωρό δεν έκλαψε. Μέχρι να πάρει την πρώτη του αναπνοή, ήμασταν σε σοκ»: Τα γεννητούρια στη μέση της Λεωφ. Κηφισίας

Η είδηση της ημέρας την περασμένη Παρασκευή ήταν ο απρόσμενος τοκετός που έλαβε χώρα στη λεωφόρο Κηφισίας 61 την ώρα που το ζευγάρι των Δήμητρας Περέογλου και Πάνου Καραβάνη κατευθύνονταν προς το μαιευτήριο για τον ερχομό της κορούλας του.

Η μικρή Αγγελίνα δεν έβλεπε την ώρα να γεννηθεί με αποτέλεσμα να στηθεί μια κινηματογραφική επιχείρηση για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο τοκετός.  Το αυτοκίνητο με την ετοιμόγεννη ακινητοποιήθηκε πάνω στην Κηφισίας και την ώρα εκείνη ένα διερχόμενο πυροσβεστικό όχημα σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει.

Οι πυροσβέστες επέστρεφαν από ένα συμβάν και διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν μα γυναίκα έτοιμη να γεννήσει. Ειδοποίησαν και την Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μόλις έφτασε γιατρός και ασθενοφόρο και είδαν ότι δεν προλάβαιναν να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο, αστυνομικοί και πυροσβέστες βοήθησαν το γιατρό να γίνει ο τοκετός.

Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τελικά ήρθε στη ζωή η νεογέννητη Αγγελίνα!

Η νεογέννητη Αγγελίνα και το μήνυμα του Αρχηγού της Πυροσβεστικής

Μάλιστα την πρώτη φωτογραφία του μωρού δημοσίευσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, που δεν έκρυψε τη χαρά του για το ευτυχές συμβάν με εξετελέσθη με την βοήθεια της υπηρεσίας του.

«H προστασία της ζωής του πολίτη! Από την πρώτη στιγμή της ζωής του! Αυτή είναι η δουλειά μας!» έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο κ. Κολοκούρης, και συνέχισε: «Η άμεση συνδρομή πυροσβεστών και αστυνομικών συνέβαλε στη διαδικασία τοκετού, παρουσία ιατρού, επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι Αττικής. Να ζήσει γερό και δυνατό σε όλη του τη ζωή!!!» έγραψε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

«Ήταν μία πρωτόγνωρη για εμάς στιγμή. Το μωρό, όταν είδε το φως πρώτη φορά, δεν έκλαψε, οπότε χρειάστηκε ο σύζυγός μου να το χτυπάει στην πλατούλα»

Η ευτυχής μανούλα Δήμητρα Περέογλου, μίλησε με τον σύζυγό της στην εκπομπή TLIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου για τον επεισοδιακό τοκετό και την νεογέννητη κορούλα τους, περιγράφοντας την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία.

«Ήταν μία πρωτόγνωρη για εμάς στιγμή. Το μωρό, όταν είδε το φως πρώτη φορά, δεν έκλαψε, οπότε χρειάστηκε ο σύζυγός μου να το χτυπάει στην πλατούλα. Οπότε μέχρι να πάρει την πρώτη του αναπνοή, ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ. Τέλος καλό, όλα καλά. Ο άντρας μου ήταν στην γέννα την πρώτης μας κόρης μέσα στον τοκετό, και έτσι ήξερε τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε Δήμητρα, με τον Παναγιώτη να προσθέτει με χιούμορ: «Όταν μου είπε ότι βγαίνει το κεφαλάκι του μωρού, ήμασταν στην Αττική οδό. Έτσι μου ήρθε να πω “ξαναβάλτο μέσα”».

Στην εκπομπή TLive μίλησαν και οι δύο πυροσβέστες που βοήθησαν τη γυναίκα να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Δείτε τι είπαν οι γονείς στο βίντεο που ακολουθεί