Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο την Κυριακή 26 Μαρτίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.

Tι θα δουν από κοντά μικροί και μεγάλοι επισκέπτες

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά την ποικιλία των ζωικών οργανισμών είτε της Ελλάδας είτε του Κόσμου, να θαυμάσουν την ποικιλότητα των μορφών και των χρωμάτων να συζητήσουν με το επιστημονικό προσωπικό για τις συνήθειες των ζώων, για μύθους προκαταλήψεις και παρεξηγήσεις που συνδέονται με το ζωικό βασίλειο , για τον πλούτο και τη σημασία της Ελληνικής Πανίδας και τέλος για τη σημασία της διατήρησης της «Άγριας» Ζωής.

Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια, ως μέρος του Φυσιογραφικού Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη μορφή μιας μικρής συλλογής ταριχευμένων ζώων. Σήμερα είναι το παλαιότερο και πλουσιότερο ζωολογικό μουσείο στην Ελλάδα. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, αμφίβια, ψάρια, θαλάσσια ασπόνδυλα, σαλιγκάρια, έντομα και άλλα ασπόνδυλα από την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς και ανθρωπολογικά ευρήματα.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου περιλαμβάνουν τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, μέσω της διατήρησης των συλλογών και μέσω της δημιουργίας βάσεων δεδομένων και αρχείων, την έρευνα για την πανίδα της Ελλάδα, την εκπαίδευση των φοιτητών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα των νέων, και την παροχή συμβουλών σε ιδιώτες, οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

TO ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή QR reader από το κινητό τους μπορούν να ακούσουν ζωντανά τις φωνές των ζώων ή να δουν στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Στο πωλητήριο του Μουσείου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν διάφορα αναμνηστικά και δώρα.

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο το σαββατοκύριακο (18-19/12)

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

Γενική είσοδος: 2 ευρώ

Πώς θα πάτε

Η πρόσβαση γίνεται με το Λεωφορείο 608 (Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου), 500 μέτρα περίπου από το Τέρμα (Νεκροταφείο Ζωγράφου) εντός της Πανεπιστημιούπολης.

η πρόσβαση με ΙΧ γίνεται από την Κεντρική Είσοδο της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε), την Είσοδο Ζωγράφου και την Είσοδο Καισαριανής.

Ζωολογικό Μουσείο,

Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη,

Ούλωφ Πάλμε, Ζωγράφου

210 727 4609, 210 727 4376

Διαβάστε επίσης:

H δράση του 44χρονου προπονητή ταεκβοντο: Το προφίλ του καλού οικογενειάρχη – “Θέλουν να του κάνουν ζημιά οι κοπέλες”

Ο 9χρονος Δημητράκης παλεύει με έναν επιθετικό καρκίνο – Μεγαλώνει με την μαμά του και ζητά τη βοήθειά όλων μας

Αυτό είναι το ελληνικό σχολείο που βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία