Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής με την παιδική χαρά που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Η καλή είδηση της ημέρας θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τα παιδιά της Αττικής καθώς ένα ολοκαίνουργιο Πάρκο θα απογειώσει την ψυχαγωγία και θα τους δώσει νέες δυνατότητες διασκέδασης!

Ο λόγος για το βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής που δημιουργήθηκε σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το έργο περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ., γήπεδο 5Χ5μ, πεζόδρομοι  που διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώροι συνάθροισης, δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ.  Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχουν φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

Έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό

Μια φυλακή έκλεισε και στη θέση της αναπτύσσεται ένα σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο φιλόξενο για κάθε ηλικία. Πρόκειται για μια κατάκτηση του κορυδαλλιώτικου λαού, συνιστώντας παράλληλα παρακαταθήκη κι ευθύνη για τον τελικό στόχο: την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη. “Αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε, Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε!”, καταλήγει η πρόσκληση των εγκαινίων του Δήμου.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά, σύμμαχος της σωστής ανάπτυξης των παιδιών

H παιδική χαρά είναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Πάρκο

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ πένθος στην Κίσσαμο – Ανείπωτος πόνος στη κηδεία της 23χρονης Νεκταρίας

Τα δίδυμα των Σοφίας Παυλίδου και Χρήστου Φερεντίνου έγιναν ολόκληροι άντρες

Φυλάκιση στον «πα-τέρα» που ασελγούσε στην κόρη – «Θέλω να επιστρέψω στο Ίδρυμα» ζητά ο 17χρονος γιος