«Το παιδί που δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή τους δράστες είναι η Ίριδα»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι»  ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου.

 “κλειδί” της υπόθεσης ο θάνατος της Ίριδας

Ο πρόεδρος της  ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λεων, τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του «ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα»«Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποσυρθεί από την υπόθεση. Εξήγησε ότι: «Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποί συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. 

Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος».

Ιατρικό λάθος δεν διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι είναι πραγματικά αυτό που συνέβη και που τους σόκαρε καταρχήν στο Καραμανδάνειο που ήταν η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και φυσικά μετά η πορεία του παιδιού στο νοσοκομείο του Ρίου. Ιατρικό λάθος δεν διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών. Γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς ότι είχαν την απεριόριστη φροντίδα και από τα δυο νοσοκομεία. Αυτό που προκύπτει ήταν μια μεγάλη αγωνία των γιατρών να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που βλέπαν μπροστά τους».

Διαβάστε επίσης:

«Τα παιδιά μου με ακούνε και ξέρουν τι μάνα είχαν»: Η Ρούλα “σπάει” τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές

Ποιο παιδί θα πει “όχι” σε πασχαλινή Volta με απεριόριστο παιχνίδι;

Δήλωση σοκ: «Δε μιλάμε για 3 θανάτους αλλά για 4. Η μάνα Μήδεια βγαίνει από το κάδρο του δολοφόνου»