Το παιχνίδι ενώνει: Προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα έπαιξαν ποδόσφαιρο και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από τη Σάμο και στέλνει δυνατό μήνυμα ότι τα παιδιά από όλες τις γωνιές της Γης δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και το παιχνίδι πάντα θα είναι ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας.

Όπως πληροφορηθήκαμε τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που διαμένουν στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης, μαζί με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου του νησιού, πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου, που τόσο πολύ τους είχε λείψει την εποχή της καραντίνας. Έτσι λοιπόν, έδωσαν ραντεβού ένα απόγευμα και αφού αντάλλαξαν ονόματα και χαιρετισμούς με ακούμπημα των αγκώνων (λόγω κορωνοϊού), ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα!

Πάσες, ντρίπλες, προσποιήσεις ανέβασαν για αρκετή ώρα την αδρεναλίνη των μικρών ποδοσφαιριστών. Καθώς τα γκολ άρχισαν να μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο άρχισαν να φωτίζονται τα πρόσωπα των παιδιών από τα χαμόγελα. Το τελικό σκορ 6-1 υπέρ της ομάδας της δομής, όμως περάσανε όλοι τόσο καλά που αποφάσισαν να καθιερώσουν αυτούς τους φιλικούς αγώνες. Κι έτσι τώρα, σε τακτά χρονικά διαστήματα και με μεγάλο ενθουσιασμό, τα ασυνόδευτα παιδιά συναντιούνται με τους καινούργιους τους φίλους για να αναμετρηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα διασκέδασαν κάθε λεπτό αυτού του ξεχωριστού αγώνα και το αποτέλεσμα έφερε χαμόγελα και στις δύο πλευρές. Ήταν ένας αγώνας -γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας.