Το παράδειγμα του Κενυάτη που ανακηρύχτηκε ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου

O Πίτερ Ταμπίτσι είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δουλεύει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σε απομακρυσμένη επαρχίας της Κένυας και με τις παροχές του βοηθάει αυτό το σχολείο να μένει ανοιχτό και να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές του.

Ο δάσκαλος των φτωχών: Ο Κενυάτης που διδάσκει ορφανά παιδιά

Μάλιστα ο δάσκαλος των φτωχών για την αξιόλογη του δράση βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ ως ο «καλύτερος καθηγητής στον κόσμο» και μάλιστα έλαβε ένα βραβείο με χρηματικό έπαθλο το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο 36χρονος καθηγητής μαθηματικών και φυσικής φιγουράριζε μεταξύ των 10 φιναλίστ από διάφορες χώρες, οι οποίοι επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του 5ου ετήσιου διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού. Ο Κενυάτης δάσκαλος, αφιερώνει το 80% του μισθού του μηνιαίως στο να προσφέρει βοήθεια στους φτωχότερους μαθητές του.

«Προσπαθώ να τους πω ότι η επιστήμη και η μόρφωση είναι ο τρόπος να ξεφύγουν και να προοδεύσουν»

«Βρίσκομαι εδώ αποκλειστικά χάρη σε όσα έχουν κατορθώσει οι μαθητές μου» δήλωσε ο Πίτερ Ταμπίτσι, κατά την παραλαβή του βραβείου του.

«Αυτό το βραβείο τους δίνει μια ευκαιρία. Λέει στον κόσμο ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα». «Προσπαθώ να τους πω ότι επιστήμη και η μόρφωση είναι ο τρόπος να ξεφύγουν και να προοδεύσουν» δήλωσε ο Ταμπίτσι μετά την τελετή στο Ντουμπάι κατά την οποία παρέλαβε το βραβείο του. «Δεν έχουν να κάνουν όλα με τα χρήματα.Θέλω να αυξήσω τις προσδοκίες όχι μόνο στην Κένυα αλλά σε όλη την Αφρική» συμπληρώνει. Με τα χρήματα του βραβείου (1εκ δολάρια) θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Το σπουδαίο του έργο αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ

«Η αφοσίωσή του, η εργασία του και η πίστη του στο ταλέντο των μαθητών του επέτρεψε στο σχολείο του, σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή με ελάχιστους πόρους, να τιμηθεί με το βραβείο του καλύτερου σχολείου στους διεθνείς διαγωνισμούς επιστημών μεταξύ σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο από την βράβευσή του