“Το πετραδάκι”: Ο υπέροχος τρόπος που βρήκε ένας δάσκαλος για να εξηγήσει στους μαθητές την αξία της φιλίας

Ο Μάριος Μάζαρης, είναι ένας δραστήριος δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, που με τα κείμενά του στέλνει δυνατά μηνύματα ενθάρρυνσης στους μαθητές αλλά και τους γονείς.

Αυτή τη φορά ετοίμασε μια ιδιαίτερη έκπληξη – δώρο για τους μαθητές όλης της Ελλάδας καθώς αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από video τα λεγόμενα “Σπιτικά Παραμύθια” όπου μέσα από αυτές τις ιστορίες αγάπης, χαμόγελου και φαντασίας επιδιώκει να τους διασκεδάσει και να τους δώσει μαθήματα ζωής.

Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος ο δημιουργός, τα παραμύθια αυτά  ονομάζονται “Σπιτικά” γιατί έχουν γραφτεί ενόσω μένουμε σπίτι κατά τη διάρκεια τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης καραντίνας. Η έμπνευση για κάθε παραμύθι από όσα θα παρουσιαστούν δόθηκε από τα ίδια τα παιδιά και τις ερωτήσεις – θέματα που του έθεταν και αποτέλεσαν την ιδανική ύλη για να τον παρακινήσουν να σκεφθεί έναν τρόπο για να τους εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα σε κάθε τους απορία.

Το πρώτο video της σειράς είναι “Το Πετραδάκι” είναι αφιερωμένο στη φιλία και στο πώς η καραντίνα μπορεί να δυσκολέψει τις φιλικές σχέσεις των παιδιών, ιδιαίτερα των μικρότερων που τώρα μαθαίνουν να αισθάνονται, να αλληλεπιδρούν, να γνωρίζουν και να χτίζουν τις φιλίες του μέλλοντός τους. Ίσως , μια χούφτα πετραδάκια την κατάλληλη στιγμή να βοηθούν.

Η φιλία στην παιδική ηλικία είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να καλλιεργείται τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στο εξωσχολικό. Είναι σημαντικό να μάθετε στο παιδί σας από μικρό να κοινωνικοποιείται και να έρχεται κοντά με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Δείτε “Το Πετραδάκι”