Το Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα ανοίγει και οι μικροί λάτρεις των δεινοσαύρων απλά θα… ξετρελαθούν!

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην Κερατέα  βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επανέναρξη της λειτουργίας του, το Σάββατο 13 Ιουνίου.

Με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών του, το Πάρκο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί ξανά τα παιδιά που τόσο ανάγκη έχουν την επαφή με τη φύση, αλλά και τις ξένοιαστες στιγμές, στον καταπράσινο χώρο των 25.000 στρεμμάτων και σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Το  ξακουστό πάρκο δεινοσαύρων θα είναι σύντομα και πάλι στη διάθεση του κοινού. Εκεί όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πικ νικ δίπλα στη λίμνη, να περπατήσετε ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν τις εντυπωσιακές αναπαραστάσεις Δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος (3-15 μέτρα)!

Κατά την είσοδό σας στο πάρκο η καθημερινότητα μένει πίσω! Ένας Πτεροδάκτυλος θα σας καλωσορίσει και θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή εκεί όπου ξεκινάει το ταξίδι στην Εποχή των Δεινοσαύρων.  Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για τα πλάσματα που δε γνωρίσαμε ποτέ,  όμως τα μυστικά της διαβίωσής τους και οι συνήθειές τους εξακολουθούν να γοητεύουν ειδικά τους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδιά «μεταμορφώνονται» σε μικρούς παλαιοντολόγους κάνοντας εκσκαφές για την ανακάλυψη απολιθωμάτων,  μαθαίνουν τα μυστικά ενός βοτανόκηπου και αναλόγως την εποχή, συμμετέχουν στη διαδικασία του τρύγου, στην παραγωγή ελαιόλαδου, στη διαδικασία παραγωγής ψωμιού ενώ μπορούν να ταίσουν τα ζώα της μικρής φάρμας μας. Έτσι συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη μάθηση μέσω των βραβευμένων βιωματικών προγραμμάτων που γίνονται από την έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών- εμψυχωτών του πάρκου.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, είναι ένας χώρος ο οποίος προάγει τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό. Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο ‘’Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας’’, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Μουσείο είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο ως ένα Παραδοσιακό Χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια Γραφική Αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελματιών.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ προσφέρεται ιδανικά επίσης για παιδικά πάρτι που εμπλουτίζονται με τα βιωματικά προγράμματα της επιλογής σας. Το τρενάκι μας, ο Τρεχάλας θα αναλάβει να ξεναγήσει τους καλεσμένους σας που είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστούν!

Οι βιωματικές δραστηριότητες απευθύνονται σε ηλικίες 3,5-12 ετών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Πάρκου εδώ.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Το κόστος του ατομικού ημερήσιου εισιτηρίου είναι 4 ευρώ και του οικογενειακού (4 άτομα) είναι 14 ευρώ – Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Λεωφόρος Λαυρίου, 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα, τηλ. 22990 42100, 210 3647200