Το σχολείο βγήκε στην παραλία και το μάθημα γίνεται στον καθαρό αέρα

Έπειτα από έναν χρόνο μακριά από τις σχολικές αίθουσες και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ένα σχολείο στην ισπανική Μούρθια εισάγει ένα νέο τρόπο διδασκαλίας.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών, Juan Francisco Martinez. «Αυτά που μαθαίνουν εδώ δεν τα ξεχνούν».

Σίγουρα για τους μαθητές αυτή ήταν μια από τις ωραιότερες φάσεις. Ξυπόλητοι χάρηκαν το μάθημα αλλά και τη φύση, στο θαλασσινό αέρα.

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ, γνωστού ως Fresh Air, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, και της ανοιχτής μάθησης.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργούν από τις 12 Απριλίου κυλικεία Λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής

Η όλη διαδικασία

Οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να «στήνουν» την «τάξη» στην παραλία στις 8 το πρωί. Οκτώ γκρουπ μαθητών ηλικίας 3 έως 12 ετών συμμετέχουν στα 20λεπτα μαθήματα και εναλλάσσονται στις διαφορετικές τάξεις που έχουν στηθεί στην άμμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία», δηλώνει ο 9χρονος Antonio. «Προτιμώ να είμαι στην παραλία, γιατί νιώθω πιο χαλαρός και άνετος».

Η 10 ετών Λουζ, από την πλευρά της, δήλωσε στο Reuters: «Μου αρέσει πολύ γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, λατρεύω την παραλία. Το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπάω, κάθε μέρα, και μου αρέσει η άμμος».

Τα μαθήματα δεν μένουν μόνο στα τυπικά… Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στα παιδιά πώς χρησιμοποιούντα τα δίχτυα και πώς ψαρεύουν το φαγητό που φθάνει στο πιάτο τους.