Το συμβόλαιο μιας μαμάς για τη σωστή συμπεριφορά του γιου της που «γκρέμισε» το internet

Θυμάστε το γράμμα που είχε στείλει μία μαμά στο 13χρονο γιο της, όταν εκείνος της είπε με θράσος, ότι είναι αρκετά μεγάλος πλέον, βγάζει τα δικά του χρήματα (είναι γνωστός Youtuber) και δεν την έχει ανάγκη; Η Heidi, είχε γράψει πριν μερικούς μήνες ένα πολύ εύστοχο γράμμα (δείτε το εδώ) στον γιο της, στο οποίο του ξεκαθάριζε, ότι αφού ήταν ανεξάρτητος είχε ορισμένες ευθύνες, τις οποίες και έπρεπε να φέρει σε πέρας.

Το γράμμα έγινε viral, η μαμά δέχθηκε χιλιάδες συγχαρητήρια μηνύματα και, φυσικά, το θέμα συζητιέται ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του.

Τι έγινε, όμως, μετά από αυτό; Τελικά ακολούθησε ο 13χρονος Aaron τις επιταγές της μητέρας του ή παρέμεινε ένας «ανεξάρτητος» άντρας που δεν είχε ανάγκη κανένα;

Όπως έγινε γνωστό αφού πέρασαν λίγες μέρες έντασης μεταξύ μητέρας και γιου, εκείνος ζήτησε συγγνώμη για την αλαζονική συμπεριφορά του και ρώτησε πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν και πάλι όπως πριν.

Τι έκανε, λοιπόν, η μαμά;

Συνέταξε ένα συμβόλαιο το οποίο όριζε το πώς θα ήταν από εδώ και πέρα η ζωή τους στο σπίτι και τι αρμοδιότητες είχε ο καθένας.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε και… πάρτε ιδέες:

1. Θα κοιμάμαι στις 10:00 κάθε βράδυ από Κυριακή έως Πέμπτη, εκτός κι αν υπάρχει κάποια ειδική περίπτωση. Θα κοιμάμαι στις 12:00 τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

2. Οι δουλειές του σπιτιού, οι εργασίες μου και οι υποχρεώσεις μου θα πρέπει να έχουν τελειώσει πριν ασχοληθώ με υπολογιστές και κινητά ή tablets.

3. Μπορώ να παίζω στον υπολογιστή ή το κινητό μου πριν σερβιριστεί το φαγητό. Μετά από αυτό θα περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και στις 8 το βράδυ θα αρχίσω να ετοιμάζομαι για ύπνο. Θα παραδίδω όλες τις ηλεκτρονικές μου συσκευές στην μαμά μου μέχρι τις 9:00 τα βράδια Κυριακής έως Πέμπτης και στις 11:00 τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

4. Κάθε μέρα πρέπει να κάνω:
α) δύο δουλειές του σπιτιού ή
β) δουλειές που θα έχει αποφασίσει η μαμά

5. Όταν μου ζητείται να κάνω κάτι από τους γονείς μου ή οποιονδήποτε ενήλικα με προσέχει θα το κάνω αμέσως, χωρίς παράπονα.

6. Η άσχημη συμπεριφορά απένταντι στους γονείς μου ή σε ενήλικες που με φροντίζουν θα τιμωρείται. Αν κάτι τέτοιο συμβεί δεν θα έχω πρόσβαση στις ηλεκτρονικές μου συσκευές για 24 ώρες.

7. Πρέπει να βγαίνω και να παίζω έξω από το σπίτι για μία ώρα πριν ασχοληθώ με το κινητό ή τον υπολογιστή μου.

8. Θα ξυπνάω μέσα σε 5 λεπτά από την ώρα που μου το ζήτησαν.

9. Θα κρατάω οπτική επαφή, θα ακούω ήσυχα και θα απαντάω ξεκάθαρα όταν έχω μια σοβαρή συζήτηση με την μαμά και το ίδιο θα κάνει και εκείνη.

10. Θα συμπεριφέρομαι ευγενικά και το ίδιο θα κάνει και η μαμά μου.

11. Θα προσέχω την υγιεινή μου καθημερινά. Και αυτό περιλαμβάνει καθημερινό ντους, πλύσιμο δοντιών, χρήση αποσμητικού και αλλαγή ρούχων και εσωρούχων και πάλι κάθε μέρα.

12. Είναι δεδομένο, ότι θα κρατάω το δωμάτιό μου και τον χώρο μου τακτοποιημένο σε καθημερινή βάση.

13. Οι καθημερινές δουλειές μου είναι να: βγάζω έξω τα σκουπίδια, να βάζω τα πιάτα στη θέση τους, αλλά και να τα βάζω στο πλυντήριο, να στρώνω το κρεβάτι μου, να βοηθάω με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Η μαμά μου δεν θα πρέπει να μου θυμίζει να κάνω αυτές τις δουλειές. Οι υποχρεώσεις της μαμάς μου είναι: να μου προσφέρει στέγη, ασφάλεια και ηρεμία. Επίσης, πρέπει να μου καλύπτει όλες τις βασικές μου ανάγκες. Η δουλειά της είναι πρώτα να είναι μαμά και μετά φίλη μου. Η μαμά θα αναλάβει το πλύσιμο των πιάτων μετά το πρωινό και μετά το δείπνο.

14. Όταν προσβάλλω κάποιον ή κάνω λάθος θα ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από το άτομο που προσέβαλα. Η μαμά θα κάνει το ίδιο αν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

15. Κάθε δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, η μαμά και εγώ θα δωρίζουμε το λιγότερο δύο αντικείμενα σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

16. Το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε μήνα είναι σαββατοκύριακο χωρίς οθόνες. Αυτό σημαίνει, ότι η μαμά και εγώ δεν θα ασχολούμαστε με κινητά και υπολογιστές. Το κινητό θα το χρησιμοποιούμε μόνο για μουσική ή σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγή: boredometherapy.com