Το Θέατρο Σοφούλη καλωσορίζει την άνοιξη με νέες παιδικές παραστάσεις (από 18/3)

Το Θέατρο Σοφούλη καλωσορίζει την Άνοιξη με υπέροχες παιδικές παραστάσεις που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και την ευαισθησία τους, αλλά και με σαφείς αναφορές στην ελληνική και παγκόσμια παράδοση.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 18:15 το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο – Ομάδα Πούπουλο παρουσιάζει την τρυφερή ιστορία «Ο Πυγολαμπίδας», βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Jan Karafiat. Η παράσταση βασίζεται σε ένα κλασικό τσέχικο παραμύθι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Ηθοποιοί, μαριονέτες και κούκλες ζωντανεύουν επί σκηνής σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης και συναισθημάτων.

Το κουκλοθέατρο για τα παιδιά, ειδικά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, είναι μια μορφή θεάτρου που επικοινωνεί άμεσα μαζί τους προσφέροντας ερεθίσματα και παρακινεί τη συμμετοχή τους για να εμπλουτίσουν και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους. Με σεβασμό στην παιδαγωγική αξία του κουκλοθεάτρου και με σκοπό την ποιοτική ψυχαγωγία των μικρών θεατών, σας περιμένουμε!

Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 1 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 17:30 η ομάδα των καλλιτεχνών δρόμου που ενθουσίασε το κοινό στην παράσταση «Μαγεμένο Τσίρκο» παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Ψυχρομπερδέματα». Εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, χούλα χουπ, κορδέλες, ισορροπιστικός τροχός, παντομίμα, μπαλέτο, αφήγηση και η τέχνη του κλόουν, είναι όλα όσα συνθέτουν μια ιστορία εμπνευσμένη τόσο από την πρόσφατη και γνωστή ιστορία της ταινίας «Ψυχρά κι Ανάποδα» όσο κι από το κλασικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν «Η βασίλισσα του χιονιού».

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή έως 9 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Τις Κυριακές 26 Μαρτίου και 9 Απριλίου στις 11:30 ο ηθοποιός Αγάπιος Αγαπίου παρουσιάζει τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών Καραγκιόζη στην παράσταση «Η Παραμυθοσαλάτα του Καραγκιόζη». Οι φιγούρες του θεάτρου σκιών μεταμορφώνονται σε ήρωες παραμυθιών και σύγχρονων παιδικών έργων. Μια μαγισσούλα τους μπερδεύει διότι ξεχάσανε, λέει, οι μεγάλοι τα παραμύθια και τους ήρωες τους. Για να ξαναγίνουν κανονικοί άνθρωποι πρέπει να τραγουδάνε και φυσικά ζητάνε τη βοήθεια των παιδιών. Και αρχίζει η περιπέτεια του Καραγκιόζη και της παρέας του…

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 423925
E-mail: info@theatrosofouli.gr
www.theatrosofouli.gr