Των φρονίμων τα παιδιά πριν κρυώσουν… ενημερώνονται!

Μπορεί ο καιρός να έχει ακόμα… γυρίσματα, αλλά καθώς βρισκόμαστε ημερολογιακά στην καρδιά του φθινοπώρου, μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι οι «καλοκαιρινές» μέρες τελειώνουν. Η βραδινή ψύχρα είναι ήδη ένα πρώτο σημάδι, που δείχνει ότι οι πιο κρύες μέρες δεν είναι μακριά. Άλλωστε από τις 15 Οκτωβρίου ξεκινά και επίσημα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, που σηματοδοτεί άτυπα την έναρξη της χειμερινής σεζόν.

Όμως επειδή το πετρέλαιο δεν είναι φτηνό, για να πιάνουν τόπο τα χρήματά μας καλό είναι να θυμόμαστε ότι υπάρχουν απλοί τρόποι για να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια και να εξοικονομούμε από τους λογαριασμούς του σπιτιού μας!

Θυμηθείτε:

  • Αν καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με ρούχα ή άλλα αντικείμενα, εμποδίζετε τη θερμότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Μετακινήστε τα εμπόδια και ελευθερώστε τα θερμαντικά σώματα για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης κατά 20%!
  • Τα διπλά τζάμια στα παράθυρα κρατούν το σπίτι πιο ζεστό όταν έχει κρύο, γι’ αυτό σκεφτείτε σοβαρά να κάνετε αυτή τη σημαντική επένδυση.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας στο σπίτι σας κατά 20%!

Αν θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερες τέτοιες συμβουλές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξοικονόμηση ενέργειας στο http://www.energysavingsteam.eu. Περιηγηθείτε στο διαδραστικό σπίτι της καμπάνιας και θα διαπιστώσετε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από το υπνοδωμάτιο μέχρι το μπάνιο, είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζετε.