«Τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο η Ρούλα»: “Βόμβες” Λέων – Γιατί ματαιώθηκε το τρισάγιο της Μαλένας

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, o οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την υπόθεση της Πάτρας και να επιστρέψει στα προσωπικά του καθήκοντα, μιλάει για την υπόθεση με τα αδικοχαμένα παιδιά και τονίζει πως, αν διαπιστωθούν ευθύνες συναδέλφων του, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε βάθος χρόνου.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λέων τοποθετήθηκε σχετικά με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση.

«Και στη Μαλένα, δεν θα αργήσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Οι πραγματογνώμονες έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν σε πάσα κατεύθυνση να στηριχθούν σε υπάρχοντα δείγματα και ευρήματα, δηλαδή να μην μπουν στην διαδικασία νέων εξετάσεων και να δώσουν πορίσματα» ανέφερε αρχικά.

«Στο νομικό μας σύστημα υπάρχουν οι πραγματογνωμοσύνες, υπάρχουν τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων ωστόσο δεν προβλέπονται πορίσματα επιτροπών, δεν έχουν την ίδια νομική αξία με την πραγματογνωμοσύνη. Θα υπάρχει ένα ισχυρό έγγραφο που ανατρέπει μία άστοχη αιτία θανάτου που υπήρχε στο πρώτο παιδί. Ένας πραγματογνώμονας που έχει συντάξει ήδη μία έκθεση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να συντάξει νέα έκθεση για το ίδιο θέμα» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Θα αποκαλυφθούν όλα

«Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου» δήλωσε, ενώ μίλησε και για την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο».

Για το ρόλο της Ρούλας

Τέλος, σχετικά με την απόσυρσή του από την υπόθεση ο κ. Λέων σημείωσε: «Υπερέβαλα εαυτόν και πραγματικά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να παίξω τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε αυτά τα παιδιά. Η μητέρα τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο, ενώ προηγουμένως δεν το είχε κάνει. Είχα ηθικό χρέος να το κάνω» υπογράμμισε.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Πισπιρίγκου για το τρισάγιο της Μαλένας

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την απώλεια της Μαλένας. Η οικογένεια Δασκαλάκη Πισπιρίγκου είχε κανονίσει να τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο κάτι που τελικά δεν έγινε. Τον σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής ζητούν από τα Μέσα Ενημέρωσης τα μέλη της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος τους, Ο. Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

«Τα μέλη της οικογένειας της κατηγορουμένης Σωτηρίας Πισπιρίγκου ζητούν από τα Μέσα Ενημέρωσης τον σεβασμό των ορίων της ιδιωτικής τους σφαίρας και της προσωπικής τους ζωής.

Στις μέρες που ακολούθησαν την σύλληψη, την απόδοση κατηγορίας και την προφυλάκιση της κατηγορουμένης βρίσκονται σε διαρκή ασφυκτικό κλοιό από τα ΜΜΕ, ενώ παραβιάζεται επανειλημμένα το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων με την διαρκή παράθεση λεπτομερειών της προσωπικής τους ζωής, λεπτομερειών οι οποίες, πέραν του ότι δεν προσθέτουν τίποτα στην διενεργούμενη ανακριτική έρευνα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν και καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Σήμερα στο κοιμητήριο όπου έχει ταφεί η Μαλένα η οικογένεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο χώρο για το τρισάγιο για τα τρία χρόνια από το θάνατο του παιδιού καθώς είχε δημιουργηθεί ανθρώπινο τείχος από δεκάδες δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες.

Η οικογένεια από την πρώτη στιγμή έχει δείξει ότι σέβεται απόλυτα, τόσο την έρευνα των Αρχών και την τήρηση των νομίμων διαδικασιών, όσο και το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με την υπόθεση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη στάση κάποιες φορές έχει αποτελέσει αφορμή παρεξήγησης και αντικείμενο σχολιασμού.

Ωστόσο, η μητέρα της κατηγορουμένης, η αδερφή της αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ζητούν τον χρόνο και τον χώρο για να μπορέσουν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και παρακαλούν θερμά για τον σεβασμό της ιδιωτικότητάς τους, η παραβίαση της οποίας επιτείνει ακόμη περισσότερο τις συνέπειες των συνεχόμενων πληγμάτων που έχουν δεχθεί».

Η οικογένεια ζητά παράταση έξι μηνών για την εκταφή της Μαλένας

Η ρεπόρτερ της εκπομπής «Super Κατερίνα», Βικτώρια Δαράτου, βρέθηκε στο νεκροταφείο όπου έχει ταφεί η Μαλένα και από εκεί αποκάλυψε, ότι η οικογένεια έχει ζητήσει την παράταση έξι μηνών για την εκταφή. Συγκριμένα, όπως είπε η δημοσιογράφος, την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν στο κοιμητήριο, η γιαγιά και η θεία της Μαλένας, δηλαδή η Ελένη Λεγάτου και η Ρούλα Πισπιρίγκου και πραγματοποίησαν τρισάγιο, ενώ αντίθετα, από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι εμφανίστηκε κάποιος. Τις επόμενες ημέρες είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκταφή, ωστόσο η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου έχουν ζητήσει παράταση, λόγω της καταστασης που επικρατεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εκείνος που πρέπει να κινήσει αυτές τις διαδικασίες, ο οποίος όμως δεν έχει εμφανιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: 15χρονος έφαγε ξύλο από τους γονείς του – Η αποκάλυψη της φρίκης και η σύλληψη της μάνας

Η Ρούλα ξεσπά: «Δεν έχω κάνει κακό στα παιδιά, παρακαλώ την Παναγία να φωτίσει όποιον ξέρει κάτι να το πει»

«Το παιδί που δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή τους δράστες είναι η Ίριδα»