Δράστης ένας 15χρονος.
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από έναν 15χρονο στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο 16χρονος βρισκόταν στην πλατεία Ψυχιατρείου με την παρέα του, όταν ο 15χρονος τον κάλεσε να πει μέσα στον χώρο του πρώην ψυχιατρείου, όπου υπάρχει ένα αναψυκτήριο για να μιλήσουν.
Όπως είπε ο πατέρας του θύματος, ο γιος του πήγε και τότε ο 15χρονος άρχισε να τον χτυπάει με απίστευτη αγριότητα, σε σημείο που έπεσε αναίσθητος. Μάλιστα ακόμα και τότε ο 15χρονος συνέχισε να τον χτυπά.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη, σπασμένη γνάθο, εξάρθρωση γονάτου και μώλωπες σε όλο του το σώμα.
Ο δράστης συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος όπως και οι γονείς του, αφού δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Η Εισαγγελική Αρχή θα αποφασίσει εάν υπάρχει επικίνδυνη σωματική βλάβη ή όχι μόλις προσκομιστούν οι ιατρικές εξετάσεις και η ιατροδικαστική έκθεση και ολοκληρωθεί η δικογραφία.
Διαβάστε επίσης:
Κέρκυρα: Συνελήφθη 16χρονη για ενδοοικογενειακή βία – την κατήγγειλε η μητέρα της
Σχολικές εξετάσεις: Πώς να βοηθήσετε ουσιαστικά χωρίς να πιέζετε τα παιδιά