Τρόμος στην Κοζάνη από καταγγελία για απόπειρα απαγωγής ανήλικου παιδιού

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Κοζάνη από δύο καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής με διαφορά μόλις τεσσάρων ημερών. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ένα άσπρο φορτηγάκι πλησίασε έναν μαθητή της Γ’ Δημοτικού που περνούσε από ένα πάρκινγκ στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου και ο συνοδηγός τον κάλεσε να έρθει κοντά για να του δώσει χρήματα.

Το παιδί πλησίασε και ο μελαχρινός άνδρας, περίπου 40-45 ετών, προσπάθησε να το αρπάξει. Το αγόρι τρομοκρατήθηκε και τράπηκε σε φυγή, αλλά ο άγνωστος μπήκε στο φορτηγάκι και άρχισε να το καταδιώκει. Το παιδί κατάφερε να κρυφτεί πίσω από κάποιες λαμαρίνες και βγήκε μόνο όταν το φορτηγάκι είχε χαθεί. Όπως διαβάζουμε στο kozan.gr ο ανήλικος διηγήθηκε το περιστατικό στους γονείς του και το πρωί του Σαββάτου υπέβαλαν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, μια 24χρονη κοπέλα από το Βελβεντό Κοζάνης, προσεγγίστηκε από αγνώστους που προσπάθησαν να την οδηγήσουν με τη βία μέσα σε παρόμοιο λευκό φορτηγάκι. Στην προσπάθεια της να αμυνθεί, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν στους επίδοξους απαγωγείς ματαιώνοντας την προσπάθειά τους. Η ίδια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς αποτέλεσμα.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.