Τσιόδρας: Αυτή είναι η καλή είδηση για τις εγκύους και τον κορωνοϊό

Ο καθηγητής Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια θετική είδηση που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τις εγκύους που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Τσιόδρας: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τις εγκύους

Ειδικότερα, ο καθηγητής αναφέρθηκε σε μία έρευνα που έγινε σε 43 γυναίκες στην Νέα Υόρκη και τα στοιχεία ήταν ενθαρρυντικά.Σε αυτή συμμετείχαν 43 έγκυες γυναίκες, με το 86% να έχει ήπια μορφή της νόσου, ενώ κανένα από τα μωρά δεν βρέθηκε μολυσμένο από τον Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και στις 28 Μαρτίου, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας λέγοντας ότι : «Όσον αφορά τις εγκύους δε φαίνεται να έχουν κάποιο μεγαλύτερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό. Τα περισσότερα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί για εγκύους είναι καλά. Στην πατρίδα μας η πολύ μικρή εμπειρία που έχουμε είναι καλή».

Και εν συνεχεία είχε πει » Δημοσιεύθηκαν κάποιες επιστημονικές μελέτες οι οποίες αφορούσαν την Κίνα αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μιλούσαν για το αν μπορεί να εκτεθεί το παιδί στον ιό κατά την διάρκεια που είναι στην κοιλιά της μανούλας του, εάν εκτίθεται κατά την διάρκεια της επέμβασης ή μετά. Όλες, όμως, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το παιδάκια δεν πεθαίνουν. Οπότε αυτό νομίζω ότι είναι το βασικό. Δεν φαίνονται να επηρεάζονται σημαντικά και ας μείνουμε στο καλό μήνυμα που έχουν αυτές οι μελέτες.»