Τσιόδρας: Έτσι θα νικήσουμε τη διασπορά στα σχολεία και θα προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές

Τσιόδρας: Έτσι θα "νικήσουμε" τη διασπορά στα σχολεία και θα προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές

Την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων, που συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του σχολικού έτους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα συνοδευτεί αναπόφευκτα και από αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. Για τον λόγο αυτό, έχουν αποφασιστεί μία σειρά ενεργειών και νέα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν αυξημένο αριθμό διαγνωστικών τεστ σε περιπτώσεις που θα βρεθεί κρούσμα μαθητή ή εκπαιδευτικού σε μία σχολική αίθουσα.

Τσιόδρας: “Μειώνεται η διασπορά στα σχολεία με τη μάσκα, το testing και τον εμβολιασμό των μαθητών”

Τσιόδρας: Έτσι θα "νικήσουμε" τη διασπορά στα σχολεία και θα προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας που αναφέρθηκε εκτενώς στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα αποφυγής της διασποράς που θα ενεργοποιηθούν στα σχολεία τη φετινή χρονιά ώστε να αποφευχθεί το οριζόντιο κλείσιμό τους.  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία του εμβολιασμού των μαθητών από 12 ετών και άνω.

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό.

Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταγωνίστρια “Γης της Ελιάς”: «Aνακάλυψα ότι έχω καρκίνο ενώ ήμουν σε διαδικασία εξωσωματικής. Το αγέννητο μωρό με έσωσε»

Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να νιώσει ασφαλής με τους φίλους και για τον παππού που είναι σε ευπαθή ομάδα»

Είδαμε το Βιοκλιματικό Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων με την εσωτερική πισίνα και το δωμάτιο ηρεμίας και εντυπωσιαστήκαμε!