Βγήκε το πόρισμα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας – Η αντίδραση της Πισπιρίγκου

Οι συμπτώσεις μυστήριο με τους θανάτους των 3 παιδιών στην Πάτρα

Το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας κατέθεσε ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (20/6) και κατόπιν θα παραδοθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια.

Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ιριδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα για την Μαλένα και την Ιριδα, οι ιατροδικαστές αποδίδουν τους θανάτους σε ασφυξία γεγονός που ενισχύει το σενάριο της ανθρωποκτονίας για τα δύο κοριτσάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ιριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως για την 9χρονη Τζωρτζίνα, αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου. Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της κατηγορούμενης μητέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Κατάθεση αναμένεται να δώσει και η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα που εξέπνευσε η Ιριδα.

Το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

Στο μεταξύ, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν τους δύο ιατροδικαστές να κατέληξαν στη διάγνωση ασφυξίας αξιολογώντας μεταξύ άλλων:

  • δείκτες ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης
  • εξωτερικές κακώσεις με εκδορές στη μύτη
  • ανάδειξη της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο)
  • ηπατική βλάβη και όχι ανεπάρκεια
  • έντονο πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση των πνευμόνων

Θρίλερ στην Πάτρα: To post που προκαλεί ερωτηματικά ένα μήνα πριν από το θάνατο της Ίριδας

Το πανάκι της Ίριδας “‘εδειξε” την ασφυξία

Επίσης στοιχείο «κλειδί» αποτέλεσε το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία.

Πισπιρίγκου: εύχομαι να μην μου φορτώσουν και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια;

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό»

Σχετικά με το αναμενόμενο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Αναφορικά με την νέα κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ. Ενδεχομένως προχωρώντας η διαδικασία να έχουμε γνώση της κατάθεσης και να την αξιολογήσουμε».

Επιτιθέμενος στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιό0τερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Aν είχε δολοφονήσει την Ίριδα γιατί να έδωσε το πανάκι;

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, που σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Πάτρα: Βρέφος 19 ημερών “‘εσβησε” ενώ κοιμόταν δίπλα στη μαμά του

Θεσσαλονικιός μαθητής – φαινόμενο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Power Point

Αναβιώνει η γυναικοκτονία της Βάιας που σόκαρε το πανελλήνιο: «Τη μαχαίρωσε 60 φορές μπροστά στον 4χρονο γιο τους»