Βήχας και ρινική συμφόρηση στο παιδί: Πώς θα το βοηθήσουμε αποτελεσματικά

Αχ αυτός ο βήχας! Αχ αυτή η καταρροή! Είναι λες και με το που ξεκινά η σχολική χρονιά, μαζί ξεκινούν και τα δύο ενοχλητικά αυτά συμπτώματα που δεν λένε να «αφήσουν» το παιδί μας μέχρι το τέλος της. Και είναι αυτά ακριβώς τα συμπτώματα που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνα για τις αλλεπάλληλες ιώσεις που κολλά και που το αναγκάζουν να χάνει πολλές ημέρες σχολικών μαθημάτων.

Και ακριβώς επειδή πρόκειται για συμπτώματα, τα οποία ταλαιπωρούν το παιδί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε μόνο με φυσικούς τρόπους που δεν θα επιβαρύνουν τον οργανισμό του με επιπλέον φάρμακα.

Για τη ρινική συμφόρηση

Η ρινική συμφόρηση είναι μια κατάσταση εξαιρετικά ενοχλητική που εμποδίζει το παιδί μας τόσο στον ύπνο του, όσο και όταν είναι ξύπνιο, μειώνοντας, για παράδειγμα, την όρεξή του. Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας με το μπούκωμα ή την καταρροή;

Physiomer υπέρτονο θαλασσινό νερό σε spray

Πρόκειται ίσως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο κατά της ρινικής συμφόρησης, αλλά και το πιο ασφαλές, αφού αποτελείται καθαρά από θαλασσινό νερό, με pH απόλυτα προσαρμοσμένο στη φυσιολογία της μύτης, το οποίο αποδεδειγμένα «κλείνει» ταχύτερα τυχόν πληγές που έχουν δημιουργηθεί από το συνεχές φύσημα.

Το Physiomer spray, συγκεκριμένα, μπορεί να μειώσει κατά 60% τα συμπτώματα της συμφόρησης και κατά 50% της καταρροής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές μέσα στη μέρα. Εξάλλου, η συσκευή είναι απόλυτα εύχρηστη, με μαλακή άκρη για ασφάλεια και άνεση.

Physiomer ρινικός αποφρακτήρας

Γι τα παιδιά που δεν μπορούν ακόμα να φυσήξουν τη μύτη τους, χρησιμοποιήστε τον ρινικό αποφρακτήρα Physiomer, με το πολύ μαλακό ακροφύσιο που δεν ερεθίζει τη μύτη. Με αυτόν θα απομακρύνετε εύκολα την πλεονάζουσα βλέννη και το παιδί θα ανακουφιστεί τρομερά! Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα φίλτρα που χρειάζεται να αλλάζετε σε κάθε χρήση.

Για τον βήχα

Οι γιατροί επιμένουν να μη δίνουμε ποτέ αντιβηχικό σιρόπι στο παιδί, αν δεν έχουμε πρώτα τη σύμφωνη γνώμη τους. Μπορούμε, όμως, να δίνουμε τα παρακάτω φυσικά «αντιβηχικά»:

Μέλι –με την προϋπόθεση ότι το παιδί μας είναι άνω του ενός έτους.

Ζεστό γάλα (με λίγο μέλι)

Αφέψημα με θυμάρι (και λίγο μέλι)

Πολλά υγρά –όσο καλύτερα ενυδατωμένος είναι ο λαιμός του παιδιού τόσο λιγότερο θα βήχει.

Υδρατμοί με ευκάλυπτο –βάλτε μια κατσαρόλα με βραστό νερό πάνω σε ένα μάτι της κουζίνας και ρίξτε μέσα μερικά φύλλα ευκάλυπτου. Καλέστε το παιδί να εισπνεύσει τους υδρατμούς.

Ανασηκώστε λίγο το στρώμα του παιδιού στην πλευρά του κεφαλιού, ώστε να μη γλιστρούν στον λαιμό οι βλεννώδεις εκκρίσεις κατά την διάρκεια του ύπνου και του προκαλούν βήχα.

Ζεστά ποδαράκια! Πολλοί είναι οι ειδικοί που επιμένουν, ότι όσο πιο ζεστά είναι τα πόδια του παιδιού, ειδικά στον ύπνο, τόσο λιγότερο θα βήχει.