Βόλος: «Γολγοθάς» για οικογένεια με μωρό 18 ημερών που έμεινε στο δρόμο μετά από έξωση

Στον δρόμο έμεινε μία πενταμελής οικογένεια, η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια σε μισθωμένο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα παίχθηκε μία ακόμα πράξη ενός δράματος που βιώνουν μία 27χρονη γυναίκα με τον 47χρονο άνδρα της, τα δύο τους παιδιά 2 ετών και 18 ημερών και τη μητέρα της κοπέλας, μία 58χρονη γυναίκα.

Το σημερινό πρωινό, τίποτε δεν προμήνυε, ότι η οικογένεια θα βρισκόταν από τη μία στιγμή στην άλλη στον δρόμο.

Δικαστικός επιμελητής, συνοδεία αστυνομικού, τούς επισκέφθηκε στο σπίτι τους, ανακοινώνοντάς τους ότι πρέπει να το εγκαταλείψουν, ύστερα από τη διαδικασία έξωσης που κίνησε η ιδιοκτήτρια.

Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά προχώρησε και σε αλλαγή κλειδαριάς, ώστε τα μέλη της οικογένειας να μην έχουν πρόσβαση στην οικία.

Αγνωστο τι προηγήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες, πληροφορίες θέλουν την ιδιοκτήτρια να αντιδρά, καθώς είχε… νοικιάσει το διαμέρισμα για να μένει ένα μόνο άτομο κι όχι πέντε. Εν μέσω κορονοϊού κινήθηκαν διαδικασίες για την έξωση της οικογένειας και «πάγωσαν» λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Ντροπή! “Στο δρόμο” πέταξαν άνεργη μάνα με τρία μικρά παιδιά γιατί χρωστούσαν νοίκια

«Δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε τα παπουτσάκια του μωρού»

«Ούτε τα παπούτσια του μωρού δεν προλάβαμε να πάρουμε. Έχουμε ένα μωράκι 18 ημερών, τι θα κάνουμε; Που θα πάμε;» λένε οι γονείς.

Η λεχώνα μητέρα το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να πάρει μία τσάντα με πάμπερς και γάλα για τα δυο της παιδιά.

Η οικογένεια απευθύνθηκε σε συγγενείς και φίλους για να βρουν προσωρινή στέγη για δέκα μόνο ημέρες, μέχρι ο 47χρονος πατέρας, που σήμερα εργάζεται σε εργολάβο, να πάρει προκαταβολή του μισθού του και να μπορέσει να ενοικιάσει διαμέρισμα για να μπουν μέσα ο ίδιος, η οικογένειά του και η πεθερά του. Ολοι, όμως, τους έκλεισαν την πόρτα.

Αμέσως παρενέβη η διοίκηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και με ενέργειες της προέδρου Νατάσας Μορφογιάννη, βρέθηκε ξενοδοχείο, προκειμένου για να στεγάσει την οικογένεια προσωρινά, μέχρι να βρεθεί σπίτι.

Πηγές: thenewspaper.gr, Ταχυδρόμος