Βραδιά του Ερευνητή 2018: Μια βραδιά για την Επιστήμη και την Έρευνα σε 9 πόλεις της χώρας (28-09)

Με σύνθημα Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί! η φετινή Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος), στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ανοίγει τις πύλες του ξανά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας που θα διαρκέσει από τις 5:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Σε ρόλο συντονιστή, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SciCo για τη διοργάνωση μιας πολυδιάστατης και ενδιαφέρουσας Βραδιάς του Ερευνητή που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών κάθε ηλικίας!

Στην όλη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης επιστήμονες και ερευνητές από τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό και εκπαιδευτικό χώρο παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες δράσεις από τα ερευνητικά τους προγράμματα ενώ μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής  θα «παίξουν» για μια βραδιά τον ρόλο του ερευνητή, με μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων!

Στα ειδικά περίπτερα που θα στηθούν στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του «Δημόκριτου»,όπως και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα  παρουσιαστούν πειραματικές επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης, διαδραστικά πειράματα, εκθέσεις, επιστημονικά εργαστήρια, επίδειξη ρομπότ, τηλεπισκόπηση του ουράνιου θόλου και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές.

Παράλληλα, και η Τέχνη θα συναντήσει την Επιστήμη: συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο  οι Science Reactors με το Stand up Science θα αποδείξουν πως οι ερευνητές διαθέτουν χιούμορ, δύο χορευτικά σχήματα θα παρουσιάσουν χορογραφίες εμπνευσμένες από την επιστήμη (Art of Soul & art@crew)  ενώ η όλη βραδιά θα πλαισιώνεται από μουσικά ακούσματα  από τους ίδιους τους ερευνητές σε ρόλο καλλιτέχνη, τη ροκ μπάντα «Music Virus» του Μουσικού Σχολείου του Αλίμου, τις μπάντες του Δημοκρίτου, του Αστεροσκοπείου κ.α.

Είναι γεγονός! Από την ανάδειξη και τις εφαρμογές των νέων νανο-υλικών, της κβαντομηχανικής και της ρομποτικής στην καθημερινή μας ζωή μέχρι την χρήση της τέχνης για την εκπαίδευση στην επιστήμη και της εικονικής περιήγησης στον χώρο της αρχαίας ιστορίας,  και από τη σύγχρονη τεχνολογία έως την ψηφιακή επιστήμη, αυτή τη χρονιά η έρευνα σε προ(σ)καλεί να την γνωρίσεις!

Στοιχεία Επικοινωνίας Βραδιά του Ερευνητή 2018:

email : contact@rengreece.com

fb page : https://www.facebook.com/rengreece και rengreece

site : http://renathens.gr/

Βραδιά του Ερευνητή 2018

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 17.00-24.00

Είσοδος ελεύθερη

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης 

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ & Νεαπόλεως 27, 15341 Αγία Παρασκευή