Χαμόγελο του Παιδιού: Η παρέμβασή του σε περιστατικό κακοποίησης 5χρονου από την μητέρα του που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήσεις από ευαισθητοποιημένους πολίτες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για να καταγγείλουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, την κακοποίηση που υπέστη ένας 5χρονος από την μητέρα του, η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα, η μητέρα και ο ανήλικος γιoς της, μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Κοινωνιολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα και βρέθηκε κοντά στο πεντάχρονο αγόρι για να μιλήσει μαζί του και να το υποστηρίξει ψυχολογικά. Στη συνέχεια, και κατόπιν εισαγγελικής εντολής συνόδευσε τον ανήλικο, με όχημα του Οργανισμού, σε προστατευμένο πλαίσιο και έλαβε την απαραίτητη φροντίδα.

Είναι η τρίτη φορά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμβάλλει στην προστασία του συγκεκριμένου παιδιού από την ανάρμοστη συμπεριφορά που επιδεικνύει η μητέρα του.

Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το μικρό αγόρι να μη κινδυνέψει ξανά και να βρεθεί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον που θα λάβει στοργή και φροντίδα που έχει τόσο ανάγκη, όπως κάθε παιδί.