Χαμός στην Κω: Μαθήτρια πιάστηκε με ακουστικό στις Πανελλήνιες!

Αναστάτωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Κω, η απίστευτη ιστορία μιας μαθήτριας που πιάστηκε επ΄αυτοφόρω να δέχεται τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας που εξετάστηκε σήμερα στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2018. Το γραπτό της 18χρονης μαθήτριας μηδενίστηκε στο εν λόγω μάθημα και λίγο αργότερα συνελήφθη η 24χρονη αδερφή της.

Πώς πιάστηκε στα πράσα η 18χρονη μαθήτρια

Η 18χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει επιμελώς ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου με αυτή την ιδιαίτερη αντιγραφή να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση, ενώ στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους.

«Ευχόμαστε στο μέλλον να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό γιατί είναι κρίμα τόσο και για τα παιδιά όσο και για το εκπαιδευτικό σύστημα», είπε στο LIFO.gr, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων σχολιάζοντας την υπόθεση αντιγραφής που προκαλεί αίσθηση στο 2ο ΓΕΛ Κω.

«Είναι ένα παιδί όπως όλα που απλά έκανε λάθος. Ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί γιατί η μαθήτρια μηδενίστηκε στο σημερινό μάθημα. Από αύριο θα συνεχίσει κανονικά τις εξετάσεις της ωστόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί λέμε συνεχώς στα παιδιά να μην φέρνουν κινητά στην αίθουσα» προσθέτει ο κ. Παπαδομαρκάκης. Π

Τι ισχύει για τον μηδενισμό του γραπτού

Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν λόγους μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου, εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα. Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του σχετικού κανονισμού. Τα παραπάνω προβλέπονται στο άρθρο 20 του ΦΕΚ65/2006.

Σε περίπτωση που βρεθεί ο μαθητής να έχει κάποιο από τα παραπάνω μέσα ή αντικείμενα τότε απομακρύνεται από την αίθουσα με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και ύστερα από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα αν πρόκειται για μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας και βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο της μέλη και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.