Χιονοστιβάδα μηνύσεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς από γονείς – Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Χιονοστιβάδα μηνύσεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς από γονείς - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Αντιεμβολιαστές, γονείς μαθητριών και μαθητών, αλλά και ασθενείς και συγγενείς νοσηλευόμενων δε διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς και γιατρούς αντίστοιχα, στέλνοντάς τους στο αυτόφωρο με κάθε λογής αιτιολογία.

Η κυβέρνηση, βέβαια, δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και σχεδιάζει μέτρα προστασίας απέναντι σε περιστατικά «καταδίωξης» γιατρών, υγειονομικών και εκπαιδευτικών από αρνητές των εμβολίων.

Σε όσα έχουν καταγραφεί στα βιβλία συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες ημέρες, προκύπτουν καταγγελίες ακόμη και για «βασανισμούς, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» έως και «έσχατη προδοσία», καθώς υπόδειγμα «έγκλησης» διοχετεύεται προς… αντιγραφή-επικόλληση μεταξύ των αρνητών μέσω διαδικτύου.

Δηλώσεις πατέρα αρνητή της μάσκας και των σελφ τεστ

Από τα πρωτοφανή περιστατικά δε λείπουν και εκείνα, στα οποία οι αρνητές του εμβολιασμού περνούν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας μάλιστα αποζημιώσεις μαμούθ, όπως στην περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου γονέας όχι μόνο αρνήθηκε να προμηθεύσει με μάσκα και self test το παιδί του, για να προσέλθει κανονικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά καταφέρθηκε κατά της Διευθύντριας του σχολείου, αξιώνοντας να του καταβάλει 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε τρελοκομείο πια!» αναφώνησε ο Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως εκτός από τους γιατρούς υπό διωγμό από τους αρνητές, στην Αθήνα έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις για εκταφές, προκειμένου οι συγγενείς και οικείοι να διαπιστώσουν αν οι νεκροί έχουν πεθάνει όντως από κορονοϊό, έχοντας μηνύσει την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, η άλλη όψη του νομίσματος του αντιεμβολιαστικού «κινήματος» εντοπίζεται ακόμη και σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ αφορά σε μπαράζ εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν χθες τρεις γυναίκες, εκ των οποίων μία 75χρονη γιατρός – πλαστικός χειρουργός, η οποία προσήλθε στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με τη γραμματέα της, για να εμβολιαστεί εικονικά.

Με τη βοήθεια νοσηλεύτριας της δομής, απέσπασαν τα σχετικά έγγραφα, αλλά η δόση του εμβολίου κατέληξε στο πάτωμα και οι τρεις εμπλεκόμενες τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.

Φραγμό στην παραφροσύνη που επικρατεί στην κοινωνία επιχειρούν να βάλουν κυβέρνηση και Δικαιοσύνη. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε χθες από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Τι θα γίνεται σε περίπτωση μήνυσης

Συγκεκριμένα, στο εξής και εφόσον προκύπτει κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, από την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, αφαιρείται το στάδιο της μετάβασης των εκπαιδευτικών στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, με δεδομένο ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί αφενός η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και αφετέρου η προάσπιση του αδιασάλευτου της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και προστριβές.

Διαβάστε επίσης

Οι μαθητές πήραν τα πινέλα ανά χείρας και το σχολείο τους απέκτησε μια πολύχρωμη διάβαση!

Ρόδος: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η 32χρονη δασκάλα πριν τη σκοτώσει ο πρώην φίλος της

«Μαμά, δε θέλω να διαβάσω»: Μια εκπαιδευτικός και μια ψυχολόγος απαντούν στο ερώτημα που απασχολεί τους γονείς