Χριστούγεννα χωρίς… παιχνίδια; Γιατί οι (προνοητικοί) γονείς παραγγέλνουν από τώρα τα δώρα των παιδιών;

Χριστούγεννα χωρίς... παιχνίδια; Γιατί οι (προνοητικοί) γονείς παραγγέλνουν από τώρα τα δώρα των παιδιών;

Χριστούγεννα χωρίς… παιχνίδια; Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, ότι πρόκειται για εμπορικό τρικ, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους μια ώρα αρχύτερα. Όποιος έχει, όμως, έστω και λίγη επαφή με τις online αγορές και ενημερώνεται για το τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, θα καταλάβει αμέσως. Ένας μικρός πανικός έχει προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες και δη ενόψει των Χριστουγέννων αναφορικά με τα δώρα του… Άη Βασίλη. Θα φτάσουν στην ώρα τους; Και σε τι τιμές;

Η πανδημία έχει προκαλέσει τρομακτικές δυσκολίες στις μεταφορές, δημιουργώντας απίστευτες καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Παράλληλα, το κόστος των πρώτων υλών έχει αυξηθεί σημαντικά, μετακυλώντας βέβαια την επιβάρυνση στον τελικό καταναλωτή. Όσο, λοιπόν, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναρωτιούνται αν θα πρέπει να λάβουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα… μέτρα τους! Πολλοί, μάλιστα, έχουν βάλει ήδη τις παραγγελίες τους, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, τόσο αναφορικά με τις τιμές όσο και με τις αποστολές.

Στη Μ. Βρετανία προειδοποιούν ήδη για ελλείψεις τα Χριστούγεννα

Τα καταστήματα παιχνιδιών στη Μεγάλη Βρετανία προειδοποιούν για ελλείψεις τα Χριστούγεννα εν μέσω καθυστερήσεων στα λιμάνια και της έλλειψης οδηγών φορτηγών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαία εταιρίας παιχνιδιών Mattel, Ινών Κρέιζ, διαβεβαίωσε ότι η βιομηχανία παιχνιδιών «κάνει ό,τι μπορεί… για να διασφαλίσει ότι θα έχουμε δώρα στα ράφια». Με ποιόν τρόπο; Η εν λόγω εταιρεία έχει επισπεύσει την παραγωγή, έχει εξασφαλίσει περισσότερα εμπορευματοκιβώτια και έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερα λιμάνια για να διατηρήσει τις προμήθειες, είπε ο δ/νων σύμβουλος.

Συγκεκριμένα, ο Κρέιζ δήλωσε στο BBC, ότι η βιομηχανία παιχνιδιών εργάζεται σκληρά για να τροφοδοτήσει τα ράφια των καταστημάτων. «Επηρεαστήκαμε από τις παγκόσμιες αναταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού [κατά το τρίτο τρίμηνο]. Αλλά τις ξεπεράσαμε. Η αύξηση του κόστους της ρητίνης για τα πλαστικά παιχνίδια της εταιρείας σήμαινε αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές. Οι γονείς όμως δίνουν προτεραιότητα στις αγορές των παιδιών τους».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι πρόσφατα ο κολοσσός της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών και ειδών βρεφικής ανάπτυξης αύξησε τις τιμές των προϊόντων του, μετά την εκτίναξη του κόστους αποστολής και των πρώτων υλών λόγω της πανδημίας. Παρ’όλα αυτά, ο Κρέιζ επισήμανε ότι δεν μειώθηκε η προτίμηση των καταναλωτών στα εμβληματικά του προϊόντα. Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 8% σε 1,8 δισ. δολάρια και η εταιρεία αναμένει νέα αύξηση λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται επικίνδυνο τρόφιμο από την αγορά – Δείτε για ποιο πρόκειται

28η Οκτωβρίου: 4 διαχρονικά παιδικά βιβλία για το έπος του 1940

Υπ. Παιδείας: Έτσι θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις – Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας