“Χθες τη νύχτα στο Κουκάκι ένα αγοράκι 2 ετών, γυμνό, αναζητούσε τη μαμά του…”: Η συγκλονιστική μαρτυρία που πρέπει να μας κινητοποιήσει

Η προ ολίγων ωρών ανάρτηση της ηθοποιού Μυρτώς Παπά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μας έκοψε την ανάσα. Σε αυτήν περιγράφει τη χθεσινοβραδινή εμπειρία της, όταν ένα μόλις 2 ετών αγοράκι την πλησίασε στο Κουκάκι, σαν χαμένο, σε άθλια κατάσταση και κρεμάστηκε από το πόδι της αναζητώντας τη μαμά του.

Η κ. Παπά λειτούργησε με τον όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινο τρόπο και αφού έκατσε για λίγη ώρα μαζί του, άρχισε να ψάχνει και εκείνη, ενώ κάλεσε και την αστυνομία. Το θλιβερό δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η μάνα του, αλλά και η στάση των περαστικών μα και η απάντηση των αστυνομικών ως προς το μέλλον του παιδιού…

Δημοσιεύουμε το αδιανόητο συμβάν αφενός με την ελπίδα να πάρει έκταση μήπως βρεθεί κάποια λύση για το παιδί και αφετέρου, προκειμένου να είμαστε όλοι λίγο καλύτερα προετοιμασμένοι αν τυχόν στο μέλλον βρεθούμε στη θέση της κ. Παπά:

“Περπατάς αμέριμνη στο Κουκάκι. Μεσάνυχτα. Μετά από γεμάτη μέρα με πράγματα που αγαπάς. Και βλέπεις ένα γυμνό αγοράκι, 2 χρόνων το πολύ, γεμάτο σφραγίδες επιχείρησης στο σώμα του, να στέκεται έξω από ένα μαγαζί επιδιόρθωσης ρούχων, σαν χαμένο. Το πλησιάζεις και το ρωτάς πως το λένε και που είναι η μαμα του. Δεν απαντάει τίποτα αλλά κρατιέται από το πόδι σου. Απέναντι αδιάφορες παρέες πίνουν ποτά στο μπαρ. Φωνάζεις αν ξέρει κανείς το μωρό. Καμία απάντηση. Καλείς την αστυνομία. Το μωρό θέλει να φύγει και να μπει στο μαγαζί ρούχων, ανοίγεις την πόρτα μαζί του και βλέπεις αίματα στο πάτωμα αλλά κανέναν μέσα. Το βουτάς, κάθεσαι στο πεζοδρόμιο και του λες τραγουδάκια. Βρίσκεις στο αυτοκίνητο σου ένα αντρικό κόκκινο μαγιό και του το φοράς λέγοντας ότι είναι σαν σούπερ ήρωας. Γελάει για πρώτη φορά. Εμφανίζονται 2-3 περαστικοί που βγάζουν φωτογραφίες δήθεν διακριτικά. Καμία βοήθεια. Έρχεται το 100. Σου λένε ότι θα μπουν στο μαγαζί και ότι το παιδί θα το αναλάβεις εσύ μέχρι να λάβουν εντολή για το τί πρέπει να κάνουν. Στο μαγαζί η μητέρα του παιδιού αναίσθητη από αλκοόλ και με κομμένα τα πόδια της σε πολλά σημεία, από σπασμένο μπουκάλι.
Περιμένεις μία ώρα με το μωρό, μέχρι να δοθεί εντολή να πάνε παιδί και μαμα, που πλέον έχει κάπως τις αισθήσεις της στο τμήμα. Ο μικρός σου λέει ότι θέλει να έρθει μαζί σου να κοιμηθεί.
Και ο αστυνομικός υπηρεσίας σου λέει ότι δυστυχώς αύριο το παιδί θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πίσω στο ίδιο περιβάλλον, γιατί το Χαμόγελο του παιδιού δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις.
Αυτά.
Καληνύχτα μας.”

Δείτε εδώ την αρχική ανάρτηση της κ. Μυρτώς Παπά:

Περπατάς αμέριμνη στο Κουκάκι. Μεσάνυχτα. Μετά από γεμάτη μέρα με πράγματα που αγαπάς. Και βλέπεις ένα γυμνό αγοράκι, 2…

Gepostet von Myrto Papa am Donnerstag, 16. Juli 2020