«Υιοθέτησε» τα δίδυμα της πρώην συντρόφου του, για να μην δηλώνονται ως «άνευ πατρός»

Υιοθέτησε τα δίδυμα της πρώην συντρόφου του, για να μην δηλώνονται ως «άνευ πατρός»

Μία ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία και σίγουρα δεν την ακούμε συχνά στην πραγματική ζωή.

Ένας αναγνώστης μας μάς διηγήθηκε την ιστορία του και πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, όταν η τότε σύντροφός του δήλωσε, πως θέλει να αποκτήσει ένα παιδί. Εκείνος της ανέφερε ότι βρισκόταν σε μία άλλη φάση ζωής και γενικότερα το να αποκτήσει ένα παιδί δεν ήταν στα σχέδιά του.

Εκείνη, όμως, το ήθελε πολύ και αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους με πολύ όμορφο τρόπο, δηλώνοντάς της, πως θα βρίσκεται κοντά της και θα τη βοηθά σε ό,τι χρειαστεί. 

Η γυναίκα ήταν ήδη πάνω από 40 ετών και αποφάσισε να φέρει μόνη στον κόσμο ένα μωρό με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, απευθυνόμενη σε τράπεζα σπέρματος.

Πράγματι, έπειτα από μία πρώτη αποτυχημένη κύηση, τελικά έμεινε έγκυος σε δίδυμα.

«Δεν ήθελα να αναφέρονται ως “άνευ πατρός”»

Εκείνος καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ήταν κοντά της, τη βοηθούσε με τα ψώνια και οτιδήποτε είχε ανάγκη στην καθημερινότητά της.

Η γυναίκα έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα, δίδυμα κοριτσάκια στα 46 της, τα οποία τη γέμισαν χαμόγελα ευτυχίας. Εκείνος ήταν πάντα δίπλα της να τη βοηθά, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ζευγάρι και παραμένουν δύο πρώην σύντροφοι ακόμη και σήμερα. 

Ωστόσο, όταν δηλώθηκαν τα δύο παιδάκια τα χαρτιά ανέγραφαν «χωρίς πατέρα». Αυτό τον κινητοποίησε και σκέφτηκε πως δεν θα ήταν ωραίο σε επίσημα έγγραφα δύο παιδάκια να αναγράφονται «άνευ πατρός». 

Έτσι, πρότεινε στη μαμά τους και πρώην σύντροφό του να γίνει ανάδοχος πατέρας και μέσω συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης (η οποία δύναται να αναιρεθεί οποτεδήποτε) τούς χάρισε ένα επώνυμο, αλλά και μία πατρική φιγούρα. 

«Δεν ήθελα να είμαι βιολογικός πατέρας, γιατί η δέσμευση θα ήταν πολύ διαφορετική. Όμως, δεν ήθελα και να μην έχουν ένα όνομα, να δηλώνονται “άνευ πατρός”. Έτσι, αποφάσισα να τα υιοθετήσω», μάς είπε ο θετός μπαμπάς.

«Θα είμαι κοντά τους και κοντά στη μητέρα τους σε ό,τι χρειαστούν», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγής: Τι πρέπει να γνωρίζουν για το εμβόλιο οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

Η μικρή Ιωάννα πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια μάς χρειάζεται όλους

Για να μην αναρωτηθείς ξανά πώς ένα καλό παιδί χτυπά, βιάζει, σκοτώνει…