Υπ. Παιδείας: Έτσι θα γιορταστεί φέτος η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δίνει οδηγίες για το πώς θα διεξαχθεί φέτος η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Πώς θα γίνει ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Τι θα ισχύσει για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Το ίδιο πλαίσιο θα ισχύει και για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Έχει καταργηθεί η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών

Υπενθυμίζεται ότι από την περσινή χρονιά έχει καταργηθεί η σχολική αργία για τους Τρεις Ιεράρχες και πλέον είναι ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.