Υπ. Παιδείας: “Η σεξουαλική αγωγή έχει ήδη ενταχθεί στα σχολεία”

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Νάσου Ηλιόπουλου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι «Πρέπει επιτέλους να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία» το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ήδη μέρος του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που έχουν ενταχθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, ήδη από το σχολικό έτος 2021-2022 (και ήδη πιλοτικά από το έτος 2020-2021).

Όπως τονίζεται από πλευράς Υπουργείο ” στο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην» περιλαμβάνονται προγράμματα σε τομείς όπως «Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» και «Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη», με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αυτομέριμνα και ψυχική υγεία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την ασφάλεια στην πλοήγηση και στη χρήση διαδικτύου, την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και ευαλωτότητας.

Επιπλέον, μόνο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2021-2022), επιμορφώθηκαν πάνω από 125.000 εκπαιδευτικοί σε προγράμματα που αφορούσαν, ανάμεσα σε άλλα, και τις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις όπως τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Παράλληλα, έχει θεσπιστεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής – εκπαιδευτικός που καθοδηγεί και υποστηρίζει ομάδες μαθητών, διατέθηκαν οι περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας, έχει συστηματοποιηθεί η συνεργασία με δομές όπως τα ΚΕΔΑΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Τζένη Μπαλατσινού: “Βρίσκεστε κοντά σε ένα παιδί που νιώθετε ότι κινδυνεύει; Καλέστε σε αυτή την γραμμή!”

Επείγουσα ανάγκη να γίνει μάθημα στα σχολεία η Διατροφική Αγωγή

Αγωνία στο Ρέθυμνο -15χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια