Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών και μετακινήσεων φοιτητών

Υπουργείο Παιδείας

Ξεκινούν σήμερα – Μέχρι πότε θα μπορεί κανείς κάνει αίτηση μετεγγραφής. 

Από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16.00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών και μετακινήσεων από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, με την προϋπόθεση να πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: 

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται από  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 έως και τη  Δευτέρα  27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16.00.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν την Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΥΤΕ( πχ Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Εύδοξος κτλ)

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης σήμερα:

«Λατρεύω τα αυτιά σου»: Σάλος με ατάκα του Τζο Μπάιντεν σε 6χρονο κορίτσι

Η Κλέλια Ρένεση για την επιλόχειο κατάθλιψη: «Πήγα να πεθάνω»

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα το λάβουν – Όλα τα ποσά

340 εκ. παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από πολλαπλές ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών – Τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους

Αντώνης Καργιώτης: Βαφτίστηκε το ανίψι του και πήρε το όνομά του