Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Ζω εδώ και 15 χρόνια με έναν σύζυγο που ασκεί βία σε μένα και τα δύο παιδιά μας...»

«Ζω εδώ και 15 χρόνια με έναν σύζυγο που ασκεί βία σε μένα και τα δύο παιδιά μας...»

«Ζω εδώ και 15 χρόνια με έναν βίαιο σύζυγο. Ασκεί λεκτική, ψυχολογική και οικονομική βία, κυρίως σε μένα και τα δύο παιδιά μας. Εάν φύγω με τα παιδιά φοβάμαι ότι θα με κατηγορήσει για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Τι μπορώ να κάνω;»

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Εγώ θα σας απαντήσω νομικά γιατί στην περίπτωσή σας, εφόσον δεν έχετε αποφασίσει να χωρίσετε και να φύγετε από το σπίτι, μάλλον χρειάζεστε υποστήριξη από ψυχολόγο ή ψυχίατρο εξειδικευμένους σε οικογενειακά θέματα. Ο Νόμος λοιπόν σας δίνει το δικαίωμα να ζητήσετε διαζύγιο και φυσικά να ζητήσετε την επιμέλεια των παιδιών, καθώς και τη διατροφή που δικαιούνται. Ως προς το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας που αναφέρεστε, είναι ποινικό αδίκημα και μπορείτε να καταθέσετε μήνυση. Πριν από αυτές τις διαδικασίες αλλά και παράλληλα με αυτές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία και να ζητήσετε τη συνδρομή τους.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.