«Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!»: Η νέα παραστάση για παιδιά και εφήβους που… θα «σας κολλήσει» στις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη παρουσιάζουν τη νέα τους θεατρική παράσταση «Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!». Η γνωστή δημιουργός των sold-out επιτυχιών «Κου-κου! Μια βόλτα στο δάσος», «Το παιδί και το κουδουνάκι», «Ο Χαχά και η Χιχί», «Ευ-γενιά» και «Η χύτρα με το χρυσάφι», Άννα-Σεβαστή Τζίμα, κάνει δυναμική είσοδο στην εφηβική θεατρική σκηνή με μία πρωτότυπη παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Γεμάτη κέφι, χορό, πρωτότυπη ζωντανή μουσική που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδών (από το rock n’ roll στη σημερινή trap μουσική) και με την εξαιρετική σκηνογραφική δουλειά της Πολυτίμης Μαχαίρα, η παράσταση αυτή μάς μεταφέρει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον αστικής ζούγκλας, όπου οι χαρακτήρες έχουν διαμορφώσει τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Μεταφορά του μύθου του Αισώπου «Το λιοντάρι, η αλεπού και η ελαφίνα», στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου η τεχνολογία είναι πλέον το κατάλληλο μέσο για να «ψαρέψει» κανείς αθώα ελαφάκια και να τα σερβίρει σε πεινασμένα λιονταράκια. Η παράσταση αυτή είναι ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά που βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένη στους κινδύνους του διαδικτύου χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζει.
Καλωσορίζουμε τους νέους στην αληθινή πραγματικότητα, εκεί που μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους υπέροχο κόσμο, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα τη γνώση για να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Η υπόθεση της παράστασης

Στο μακρινό «Βασίλειο του δάσους» ένας γέρικος και πεινασμένος βασιλιάς υπομένει το βάσανο της πείνας, καθώς ο πιστός υπηρέτης του, η Αλεπού, ετοιμάζει τα δικά του σχέδια για να ικανοποιήσει τον βασιλιά του. Στόχος του… η νεαρή, πανέμορφη και αφελής ελαφίνα Ζοζεφίνα. Θα καταφέρει άραγε να την παρασύρει στην παγίδα του;

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες της παράστασης

Ζοζεφίνα
Το τυπικό ελάφι του “Βασιλείου του Δάσους” με ροζ μαλλιά και εναλλακτικό ροκ στιλ που έχει κατακτήσει τη θέση της beauty queen στο σχολείο.
Σε σχέση με Μπι <3
Της αρέσουν οι περιπέτειες και οι νέες γνωριμίες.

Φοίβη
Γνωστή και ως “Η ζέβρα με τα δερμάτινα”. Η κυνική κολλητή της Ζοζεφίνας που αντιπαθεί τα ψέματα. Αγαπά και θέλει πάντα να προστατεύει την κολλητή της.
Της αρέσουν τα πάρτι και τα”προχωρημένα look”!

Άλεξ Φοξ
Ο γλοιώδης υπηρέτης του Βασιλιά που βρίσκει πάντοτε ευφάνταστους τρόπους για να εξασφαλίσει τη θέση του στο “Παλάτι του Δάσους”. Του αρέσει να εξαπατά τα ζώα του δάσους προς όφελός του.

Ο Βασιλιάς του δάσους
Ώριμο λιοντάρι που έχει χάσει τις ικανότητές του να κυνηγά. Πεινασμένος και αποκομμένος πλέον από τους υπηκόους του. Υπολογίζει τον Άλεξ ως φίλο και βοηθό του. Του αρέσει το μαλακό και ζουμερό κρέας.

Συντελεστές:

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Στίχοι: Άννα-Σεβαστή Τζίμα
Μουσική: Δημήτρης Σκούρτης – Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης

Ερμηνεύουν:
Ελάφι (Ζοζεφίνα): Μαρία Ιωάννου
Λιοντάρι (Βασιλιάς): Γιώργος Χουσάκος
Αλεπού (Άλεξ Φοξ): Δημήτρης Σκούρτης
Ζέβρα (Φοίβη): Σελήνη Φιλιππιτζή

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

Τιμές εισιτηρίων: 12€
10€ Προπώληση
8€ Ομαδικό (10+), Μέλη, Άνεργοι, Φοιτητές, Πολύτεκνοι

Προπώληση: Μορφές Έκφρασης, Ticketservices, Public

Διάρκεια: 60 λεπτά

Παραστάσεις: Από 25/1 και κάθε Σάββατο στις 18.30 μ.μ. έως 2 Μαΐου 2020

Πληροφορίες / Kρατήσεις για σχολικές παραστάσεις:
Βλασία Βερβέρη | morfesconnect@gmail.com

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς)

210 3464903 – 210 3464002