Ένας υπέροχος τάρανδος από τα χέρια και τα… πόδια του!

Μια κλασσική και πάρα πολύ εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή είναι ο τάρανδος που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας για πατρόν τα χέρια και τις πατούσες του μικρού βοηθού σας!

Υλικά:

  • Χαρτόνια δύο χρωμάτων. Ένα σκούρο καφέ για το πρόσωπο του τάρανδου κι ένα πιο ανοιχτόχρωμο για τα κέρατα. Μππορείτε αν θέλετε αντί για χαρτόνι να χρησιμοποιήσετε τσόχα.
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • 2 μάτια
  • Κόκκινο pom pom

Εκτέλεση:

Ακουμπήστε τα χέρια του παιδιού σας πάνω στο χαρτόνι ή την τσόχα με τα δάχτυλα ανοιχτά. Σχηματίστε το περίγραμμα και μετά κόψτε γύρω γύρω. Αυτά θα είναι τα κέρατα.
Σχηματίστε τώρα και το περίγραμμα της πατούσας του. Είναι βέβαιο ότι το πιτσιρίκι σας θα το καταδιασκεδάση και δεν θα πιστεύει πόσο ωραίος θα είναι ο τάρανδος του! Κόψτε το χαρτί ή την τσόχα. Κολλήστε τα δύο κέρατα στο πιο φαρδύ σημείο της “πατούσας”. Προσθέστε δύο ματάκια και την μύτη από pom pom. Αν δεν έχετε και δεν θέλετε να αγοράσετε μπορείτε να ζωγραφίσετε τα μάτια και τη μύτη ή να κολήσετε λευκό χαρτονάκι για τα μάτια – με ένα μαύρο μαρκαδόρο θα κάνετε δύο κύκλους για κόρες ματιών -και κόκκινο για τη μυτούλα. Αν θέλετε κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος του κεφαλιού και περάστε κορδόνι για να κρεμάσετε το στολίδι σας.

Καλή επιτυχία