Αρχική Infokids Υγεία Τι κρύβεται πίσω από τον πυρετό;

Τι κρύβεται πίσω από τον πυρετό;

Ο πυρετός είναι ένα σύμπτωμα που είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα κρύβει διάφορες πιθανές αιτίες και αρρώστειες.

Ο πυρετός λοιπόν που σνοδεύεται με βήχα και συνάχι μπορεί να κρύβει κρυολόγημα, αρχές βρογχίτιδας, πνευμονίας ή ιλαράς.

Όταν ο πυρετός συνοδεύεται με πόνους στο λαιμό ή και στα αφτιά μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο πάσχει από λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, μέσω ωτίτιδα ή οστρακιά.

Πυρετός με εμετό μπορεί να υποδηλώνει σκωληκοειδίτιδα, γαστρεντερίτιδα, μηνιγγίτιδα, νεφρίτιδα ή γρίπη. Όταν μαζί με τον πυρετό το άτομο παρουσιάζει κοιλόπονους μπορεί να έχει σκωληκοειδίτιδα, γαστρεντερίτιδα, πνευμονία ή οστρακιά.

Τα κόκκινα εξανθήματα σε συνδυασμό με τον πυρετό μπορεί να κρύβουν ιλαρά, ερυθρά, οστρακιά, αλλεργία σε κάποιο φάρμακο ή τροφή, κνίδωση ή ηλιακό έγκαυμα. Με δερματικά εξανθήματα μπορεί να σημαίνει ανεμοβλογιά ενώ με κίτρινο χρώμα στο δέρμα μπορεί να κρύβει ίκτερο.

Όταν ο πυρετός συνοδεύεται με πονοκεφάλους μπορεί να υποδηλώνει γρίπη, φλεγμονή παραρρινικών κοιλοτήτων ή μηνιγγίτιδα.


Πότε πρέπει να πάτε αμέσως στον γιατρό

Όταν εμφανίσετε πυρετό πάνω από 39 και για τα βρέφη πάνω από 38,5. Όταν ο πυρετός συνοδεύεται από κρίσεις σπασμών, εμετό ή και διάρροια, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα και ελαφριά ζάλη. Όταν ο πυρετός επιμένει και διαρκεί πάνω από 3 μέρες σε επίπεδα άνω του 38,5.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.