Ανοιχτές παραστάσεις για παιδιά νηπιαγωγείου & δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μας προσκαλεί σε δύο ανοιχτές παραστάσεις για εκπαιδευτικούς γονείς και παιδιά, την Κυριακή 11 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο Polis Cafe, στο κέντρο της Αθήνας.

Ελάτε να γνωρίσετε τη «Μυλωνού», ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό παραμύθι που ταξιδεύει στις σχολικές αίθουσες και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με ξεχασμένους θησαυρούς της λαϊκής αφηγηματικής παράδοσης, σε δύο ανοιχτές παραστάσεις, την Κυριακή 11 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στο 12 το μεσημέρι, στο καφέ-εστιατόριο Polis (στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5, στην Αθήνα).

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» προτείνει μια θεατρική και εκπαιδευτική εμπειρία που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, απλά, λιτά, με ειλικρίνεια.

«Η Μυλωνού» είναι μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Τάσος Ράτζος και σχεδιάστηκε με τα πιο αγνά υλικά: τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια («Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο), ζωντανή μουσική με πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα και κουκλοθέατρο, κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης και διαδραστικό μέρος που επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά. Στο τέλος της παράστασης, τα ίδια τα παιδιά καλούνται να παίξουν με τον δικό τους τρόπο ένα παραμύθι.

«Η Μυλωνού» ταξίδεψε την περασμένη χρονιά (και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη διαδρομή της) σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Έρχεται στην Αθήνα από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» και μια δυναμική ομάδα συντελεστών, με τους ηθοποιούς Λευτέρη Αγγελάκη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση και Στέφανο Παπατρέχα, με μουσική σύνθεση & επιμέλεια και συνεργασία στη σκηνοθεσία του Πέτρου Δαμουλή, με την επιστημονική συνεργασία για το διαδραστικό μέρος από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και την Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγο, ειδικευμένη στο Drama in Education και πολλούς άλλους.

Στο τέλος της κάθε παράστασης, κι όσο τα παιδιά θα περιεργάζονται τα ευέλικτα σκηνικά και τα θεατρικά αντικείμενα, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συντελεστές μια σειρά από προτάσεις για δημιουργικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης. Είναι τα εργαλεία που έχει συγκεντρώσει ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος και έχει στη διάθεσή του κάθε σχολείο που φιλοξενεί τη «Μυλωνού», προκειμένου τα παιδιά να προετοιμαστούν αλλά και να αφομοιώσουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη θεατρική αυτή εμπειρία.

Πότε: Κυριακή 11 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι
Πού: Στο Polis, Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς Βιβλίου), Αθήνα
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με την ομάδα «Μικρός Νότος», ηλεκτρονικά στο [email protected] ή τηλεφωνικά στα: 6997 715382, 6947 421432.