Υλικά:
1 κιλό αχλάδια
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια,τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε νερό με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά και συνεχίζουμε το βράσιμο αν χρειάζεται. Προς το τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ και εν συνεχεία φυλάμε την κομπόστα σε βαζάκια.