Γλώσσες στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης δια χειρός Μυρσίνης Λαμπράκη

Το καλοκαίρι, τα ψάρια είναι η ιδανικότερη επιλογή για ένα ελαφρύ και άκρως δυναμωτικό γεύμα. Η Μυρσίνη Λαμπράκη μας προτείνει μια συνταγή απλή και πολύ νόστιμη ακόμη και για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα ψάρια.

Υλικά:

4 φιλέτα γλώσσας
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε κύβους
1000 ml λευκό κρασί
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη καλά
1 κουταλιά της σούπας φύλλα μαιντανού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φιλέτα μας και τα αλατοπιπερώνομε. Δεύτερον πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τρίτον τα ακουμπάμε απαλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει ελαιόλαδο. Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ούτως ώστε να στραγγίξουν το λάδι τους. Σε ένα δεύτερο μικρό τηγάνι ρίχνουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αμέσως το κρεμμύδι, μισό φλιτζάνι λευκό κρασί και φέτες λεμονιού λεπτεπίλεπτες. Την κάπαρη την βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σαλτσούλα μας, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.