Η κατάληψη των συμβασιούχων στα μαγειρεία άφησε χωρίς φαγητό τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αιφνιδιαστική ήταν η κατάληψη χθες Τρίτη που έκαναν πρώην συμβασιούχοι στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου όπου παρασκευάζεται το φαγητό για τους δημοτικούς σταθμούς, αφήνοντας χωρίς φαγητό περίπου 4.000 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αθηναίων.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι υπεύθυνοι του Βρεφοκομείου δεν έκαναν κάθε προσπάθεια για να καλύψουν τις ανάγκες σε φαγητό τους παιδικούς σταθμούς αποστέλλοντας συσκευασμένα σάντουιτς. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το πακέτο με το φαγητό καθώς δεν ήταν βέβαιο αν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής.

όπως ήταν φυσικό, οι αιφνιδιαστικές καταλήψεις αναστάτωσαν χιλιάδες γονείς, καθώς την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν ότι κάποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν ενώ όσοι μείνουν ανοικτοί δεν θα έχουν μεσημεριανό φαγητό.

Τα προβλήματα των γονιών βέβαια συνεχίστηκαν και σήμερα, αφού εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας πολλοί παιδαγωγοί δεν θα εργαστούν, ενώ από αύριο τα σωματεία εργαζομένων του δήμου προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι καταληψίες διαμαρτύρονταν για την απόλυση 272 από τους συνολικά 420 συμβασιούχους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (κατόπιν δικαστικής απόφασης), οι οποίοι απασχολούνταν για χρόνια με δίμηνες συμβάσεις.