Η Λυρική μοίρασε χαμόγελα σε χιλιάδες κόσμου στη Βαρβάκειο

Αυτή είναι μια πραγματικά καλή είδηση. Χιλιάδες κόσμου γέμισαν την Βαρβάκειο Αγορά, χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο δρώμενο – έκπληξη που οργάνωσαν η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τους atenistas.

Το κοινό, όλων των ηλικιών, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς, έτσι στις 20.05 που ξεκίνησε το μουσικό δρώμενο, και οι τρεις στοές της Βαρβακείου είχαν γεμίσει από κόσμο. Η σκηνή είχε στηθεί στο σημείο που διασταυρώνονται οι τρεις στοές και έτσι υπήρχε οπτική επαφή και από τις τρεις εισόδους: της οδού Αθηνάς, της οδού Σοφοκλέους και της οδού Ευριπίδου.

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αριθμούς που αγγίζουν τους 3.000 θεατές, ενώ ο ενθουσιασμός και ο παλμός ήταν τέτοιος που θύμιζε συναυλίες ροκ μουσικής. Οι σολίστ της Λυρικής ερμήνευσαν γνωστές άριες από αγαπημένες όπερες, όπως μεταξύ άλλων Κουρέας της Σεβίλλης, Τραβιάτα, Κάρμεν, Φάουστ και Μποέμ. Συμμετείχαν (με σειρά εμφάνισης): Διονύσης Σούρμπης βαρύτονος, Γεωργία Ηλιοπούλου υψίφωνος Χρήστος Λάζος βαρύτονος, Κάτια Πάσχου υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου υψίφωνος, Πέτρος Σαλάτας βαρύτονος Έλενα Κελεσίδη υψίφωνος, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος τενόρος και οι σπουδαστές του Opera Studio: Βάσια Ζαχαροπούλου, υψίφωνος Αθηνά Καστρινάκη μεσόφωνος, Στελίνα Αποστολοπούλου, υψίφωνος Κατερίνα Κρασσά υψίφωνος, Κίρα Λαμπράκη υψίφωνος.

Το δρώμενο στη Βαρβάκειο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Λυρικής με τίτλο Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα, το οποίο αποσκοπεί αφενός να φέρει την τέχνη της όπερας πιο κοντά στον κόσμο και αφετέρου να μας κάνει να δούμε τις θετικές πλευρές της πόλης μας. Οι χιλιάδες Αθηναίοι που βρέθηκαν στο πολύπαθο κέντρο της πόλης, χτες το βράδυ, ήταν χαμογελαστοί και αισιόδοξοι, αφού η μουσική τους έκανε να ξεχάσουν για λίγο τα δύσκολα.
Η σύμπραξη της Λυρικής με τους atenistas στη Βαρβάκειο, έδειξε ότι η υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς και αποκλεισμούς, αλλά και ότι το λυρικό τραγούδι μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και στους πιο απρόσμενους χώρους.